Image default
Business

Ontdek de betoverende Efteling-attractie Danse Macabre: Een kijkje achter de schermen!

Danse Macabre: Een kijkje achter de schermen bij de nieuwe Efteling-attractie

Vandaag was het eindelijk zover voor Efteling-fans: de onthulling van de binnenkant van Danse Macabre. De nieuwe griezelbeleving opent pas over vierenhalve maand haar deuren, maar vandaag kregen geïnteresseerden al een exclusief kijkje in het attractiegebouw. Looopings kreeg de kans om rond te dwalen in de middeleeuwse abdij en deelde een video van ruim zes minuten met de wereld.

Een spookspektakel in de vervallen kapel

De beleving bij Danse Macabre draait om een spookspektakel in de vervallen kapel van de abdij, waar op 13 oktober 1876 een orkest spoorloos verdween. In de wachtrij liggen de graven van de orkestleden en eenmaal aangekomen in de kapel, blijkt het behoorlijk te spoken. Een immens orgel is één van de blikvangers van de attractie.

De magie van animatronics

Op de klanken van de dodendans van componist Camille Saint-Saëns komen zes koorbanken al draaiend in beweging. Deze banken kunnen niet alleen draaien, maar ook kantelen, stijgen en dalen. Hierdoor krijgen bezoekers een unieke kijk op de kapel en komen onheilspellende figuren tot leven.

Terugkerende elementen en technische hoogstandjes

De Efteling heeft verschillende elementen uit het Spookslot laten terugkeren in Danse Macabre. Zo zijn er kaarsenhouders in de vorm van vleermuizen en mythische wezens te vinden. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde technieken, zoals geluidsboxen, lichtarmaturen en een hydraulische installatie van fabrikant Intamin.

De onthulling van de attractie

Tijdens de rondleiding werd duidelijk dat de attractie nog niet helemaal af is. De themavloer van de schijf moet nog worden aangebracht en de showverlichting is nog niet definitief. Desondanks belooft de Efteling bezoekers een rit van drieënhalve minuut met een spectaculaire verticale verrassing aan het einde.

Een spannende afsluiting

De attractie eindigt met een verticale verrassing waarbij de schijf volledig naar beneden zal zakken, richting de kelder. Daar bevindt zich een luguber tafereel met kaarsen en tientallen schedels. Een unieke ervaring die nog nauwelijks in beeld is gebracht.

Related posts

PowNed maakt Toverland onveilig na sluitingstijd: geen beveiliging te bekennen!

Douglas Ross

Ontdek de prehistorische wereld van World of Dinos in Bobbejaanland!

Douglas Ross

Geen groene bekers meer in de Efteling? Ontdek het verhaal achter de tijdelijke leveringsdip!

Douglas Ross