Image default
Business

Ontdek de verbluffende maatregelen van Efteling om auto’s buiten het entreegebied te houden!

Efteling neemt maatregelen na incident met drugsgebruiker

De Efteling heeft direct actie ondernomen naar aanleiding van een incident op tweede kerstdag. Een man, die onder invloed was van cocaïne, wist het toegangsgebied van de Efteling met zijn auto te bereiken. Dit is natuurlijk absoluut niet de bedoeling, gezien het risico op aanslagen.

Vandaag zijn er daarom extra betonblokken geplaatst voor de entreepoort. Naast de al aanwezige grote plantenbakken, die bedoeld zijn om auto’s te weren uit het entreegedeelte, vond de Efteling het noodzakelijk om extra maatregelen te nemen om automobilisten af te schrikken.

De man parkeerde zijn auto in het entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen, waarbij hij vanaf de andere kant kwam. Hij wist de kaartcontrole te bereiken via de voorste rij op het parkeerterrein. Daar reed hij eenvoudig omhoog, langs enkele paaltjes. Dit was mogelijk vanwege werkzaamheden op de parkeerplaats, waardoor de weg tijdelijk vrij was. De Efteling heeft ook op deze locatie maatregelen genomen door een extra paaltje te plaatsen en een grote steen in een plantsoen neer te leggen, zodat auto’s er niet meer langs kunnen.

Een woordvoerster van de Efteling noemde de actie van de automobilist gisteravond “vrijwel onmogelijk”. Ze gaf aan dat het park zich nooit volledig kan wapenen tegen dergelijke incidenten. Op dat moment was echter nog niet bekend dat medewerkers van de Efteling de toegangsweg open hadden gezet, waardoor auto’s vrij baan hadden richting de ingang.

De Efteling neemt de veiligheid van haar bezoekers zeer serieus en zal er alles aan doen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Related posts

Ach, wat een flater! Bezoeker Toverland geraakt door speer van enge acteur

Douglas Ross

Gloednieuw avontuur: Pretpark Groningen heropent na verwoestende brand!

Douglas Ross

Langer dan gepland genieten van betoverende Winter Efteling: een extra week vol magie!

Douglas Ross