Image default
Business

Winter Efteling schittert tijdens kerstconcert van The Streamers
De Winter Efteling speelt belangrijke rol bij online kerstconcert van The Streamers

De Winter Efteling speelt belangrijke rol bij online kerstconcert van The Streamers

Op tweede kerstdag speelde de Winter Efteling een belangrijke rol bij een online kerstconcert van The Streamers. Tientallen bekendheden traden belangeloos op in de grote zaal van het Efteling Theater, waarbij verschillende Efteling-attributen in beeld kwamen.

Het idee voor The Streamers, ook wel bekend als “de grootste band van Nederland”, ontstond tijdens de coronatijd. Na verschillende livestreams en fysieke concerten keerden de artiesten nu terug naar hun roots. Ze werkten belangeloos mee aan een liveregistratie in het attractiepark in Kaatsheuvel, die gratis te volgen was. Kijkers werd wel gevraagd om een vrijwillige donatie.

Het ingezamelde geld ging naar War Child, waarbij uiteindelijk ruim 1,3 miljoen euro werd opgehaald. In 2021 vond er ook al een optreden van The Streamers plaats in de Efteling, maar dit keer vond het plaats in de grote zaal van het Efteling Theater. Normaal gesproken wordt daar de voorstelling Caro opgevoerd, maar dit keer werden de artiesten omringd door replica’s van bekende Efteling-attracties zoals Holle Bolle Gijs en de Fakir.

De band bestond dit keer uit Guus Meeuwis, Thomas Acda, Emma Heesters, Diggy Dex, Nick Schilder, Ronnie Flex, Simon Keizer, Snelle, Zoë Tauran, Claude, Paul de Munnik, Frank Lammers, Pommelien Thijs en Bizzey. Cabaretier Youp van ‘t Hek, die het nummer “Flappie” zong, was een opvallende toevoeging tussen de vrolijke artiesten.

Vanwege de coronamaatregelen was er geen publiek aanwezig bij de show. De buitenscènes, zoals op de Warme Winter Weide, waren eerder opgenomen. Ook de finale met het fonteinenspektakel Aquanura en vuurwerk was niet live, maar werd opgenomen op 23 december. Hierdoor kon de geplande opvoering van Caro op tweede kerstdag niet doorgaan. Gelukkig staat er vandaag wel weer een Caro-show op het programma, waarbij het Streamers-decor snel afgebroken moet worden.


Related posts

Ontdek nu de magie van de Efteling: 3D-puzzels van iconische attracties!

Douglas Ross

Betoverend Brussel: Tim Burton’s Labyrinth brengt iconische personages tot leven!

Douglas Ross

Efteling betovert je met twee spectaculaire musicals op YouTube!

Douglas Ross