Image default
Business

Zinderend nieuws: Wateroverlast zet BestZoo op slot, maar schattige serval vindt warmte bij de kachel!

Dierentuin BestZoo gesloten vanwege wateroverlast

Op tweede kerstdag moest de Brabantse dierentuin BestZoo noodgedwongen gesloten blijven vanwege wateroverlast. Door hevige regenval stond het park grotendeels onder water, waardoor de paden en verblijven onbegaanbaar werden. De eigenaar van de dierentuin, Jos Nooren, vertelde aan Omroep Brabant dat op veel plaatsen het water 10 tot 15 centimeter hoog stond.

Om de dieren in veiligheid te brengen, werden er verhogingen in de verblijven van de wombats, servals, alpaca’s en Girgentana-geiten geplaatst. Een serval was volgens Nooren “een beetje verkleumd” en werd daarom bij de kachel gezet. “In dat verblijf stond het water 15 centimeter hoog, dus ze hebben steeds met hun pootjes door de nattigheid gelopen”, aldus Nooren.

Op dinsdag liet BestZoo via social media weten dat ze gesloten waren vanwege de wateroverlast. Het terrein stond “helemaal onder water” en door de hevige regenval van de afgelopen dagen was het park overstroomd. Gelukkig waren alle dieren wel in orde. Nooren gaf aan dat hij in de dertien jaar dat hij de dierentuin runt nog nooit eerder de poorten had gesloten vanwege extreme weersomstandigheden.

De brandweer heeft geholpen om het water weg te pompen en vandaag is BestZoo weer toegankelijk voor bezoekers. “Gelukkig is het water weg en kunnen we weer bezoekers ontvangen”, aldus Nooren.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl

Related posts

Ontdek Disneyland voor een spotprijs: 3 dagen vol magie en 2 nachten voor slechts 188 euro!

Douglas Ross

Wat vindt de buurt van Universal Studios in Engeland? 92% is enthousiast!

Douglas Ross

Watersnood bij Duitse dierentuin nabij de grens: Een natte ramp!

Douglas Ross