Image default
Business

Nederlanders redden Wunderland Kalkar: Eerste themagebied geopend!

Wunderland Kalkar introduceert themagebieden

Wunderland Kalkar introduceert themagebieden

Het Duitse attractiepark Wunderland Kalkar gaat voor het eerst werken met themagebieden. De Nederlandse eigenaar DeFabrique Holding, die het park in 2022 overnam, heeft plannen om de komende jaren storytelling en thematiek toe te voegen. In 2024 zal het eerste themadeel worden geïntroduceerd. Het nieuwe seizoen begint morgen.

Wunderland heeft een masterplan ontwikkeld in samenwerking met Jora Vision uit Zuid-Holland. Mascottes Kernie en Kerna spelen hierin een belangrijke rol. Zij krijgen gezelschap van een nieuw personage: de blauwe merel Piep. Het eerste themagebied zal Kernie’s Dorf heten en wordt geplaatst bij de hoofdingang van het park.

Met behulp van de brievenbus Schnabelpost kunnen jonge bezoekers communiceren met de personages. De uitgang van het park loopt nu door een souvenirwinkel genaamd Wunderladen. Bij de entree is de Turm der Zeit verschenen, waar beeldschermen hangen met informatie over attracties en evenementen.

De grootste investering tot nu toe is de komst van Villa Lustigheim, een groot speelkasteel gebouwd door de Nederlandse fabrikant Eibe. De parkplattegrond heeft ook een nieuw uiterlijk gekregen, waardoor deze overzichtelijker is geworden.

Directeur Marten Foppen is zich ervan bewust dat de investeringen nodig zijn om het park te verbeteren. Hij vertelt dat het park zes jaar te koop heeft gestaan en dat het onmogelijk is om alles tegelijk aan te pakken. Daarom zal het park de komende jaren stapsgewijs vernieuwd worden.

Er is bewust gekozen om Kernie en Kerna te behouden en prominenter naar voren te laten komen. Foppen vergelijkt dit met Walt Disney die nooit Mickey en Minnie Mouse zou vervangen. Ook de mascottes Pardoes en Pardijn uit de Efteling dienen als voorbeeld.

De plannen voor 2025 omvatten een renovatie van het gedeelte met de oude koeltoren, waar een zweefmolen in is gebouwd. Wunderland belooft “een nieuwe verhaallijn, nieuwe attracties en nieuwe mascottes”. Uiteindelijk zal het park bestaan uit zeven verschillende zones.


Related posts

Toverland opent betoverend nieuw vakantieresort: ontwerper gezocht!

Douglas Ross

Griezelige chaos: Gesloten attracties en uitpuilende wachtrijen bij Fright Nights in Walibi!

Douglas Ross

Drama in het Sprookjesbos: Limburgs attractiepark Valkenburg gaat failliet!

Douglas Ross