Image default
Business

Bavianen in gevaar: Duitse dierentuin neemt drastische maatregelen!

Een triest besluit: Guinese bavianen worden gedood in Duitse dierentuin

Bavianenpopulatie te groot voor verblijf in Tiergarten Nürnberg

In de Duitse deelstaat Beieren heeft een dierentuin een moeilijke beslissing moeten nemen. In Tiergarten Nürnberg zullen meerdere Guinese bavianen in de komende tijd gedood worden. De reden hiervoor is dat er te veel apen zijn en er te weinig ruimte is in het verblijf.

Directeur Dag Encke van Tiergarten Nürnberg zegt: “We zijn beland bij een door mensen gecreëerd dilemma dat ons dwingt om beslissingen te nemen die niet goed aanvoelen.” De bavianengroep groeit gestaag en er zijn verschillende oplossingen overwogen in samenwerking met dierentuinvereniging EAZA, maar geen van deze maatregelen had het gewenste effect.

Het uitzetten van de dieren in het wild is geen optie, omdat er geen geschikte habitats beschikbaar zijn. Daarbij is het belangrijk om de groep genetisch divers te houden en de dieren zich te laten voortplanten met sociale verrijking. Andere parken hebben ook geen ruimte voor de bavianen.

Het vergroten van het verblijf is ook geen mogelijkheid. Na overleg met experts is besloten dat het doden van de dieren de enige redelijke oplossing is. Hierbij wordt het dierenwelzijn in acht genomen, verzekert Tiergarten Nürnberg. Maar waarom worden de dieren niet gesteriliseerd? “Op advies van EAZA moeten we een reservepopulatie opbouwen. De populatie van Guinese bavianen in de natuur neemt al jaren af, dus onomkeerbare onvruchtbaarheid is geen optie. Bovendien is het goed dat de dieren zich kunnen voortplanten voor hun sociale leven.”

Deze trieste beslissing laat zien dat het beheer van dierentuinen niet altijd gemakkelijk is. Het welzijn van de dieren staat voorop, maar soms zijn er harde keuzes nodig om de populatie gezond te houden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Installeer dan onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news.

Related posts

DippieDoe’s nieuwste attractie: de zelfrijdende snackautomaat!

Douglas Ross

Geen ruitjes bij de dinnershow: Phantasialand houdt dresscode strak!

Douglas Ross

Ultieme VIP-ervaring bij Gardaland: Laat je verwennen voor 2700 euro!

Douglas Ross