Image default
Business

Fakir’s Foodie Avontuur in het Efteling Hotel: Ontdek de Nieuwe Menukaart!
Efteling Hotel: Van Dwergen naar Fakir in Restaurant De Hoffelijke Heraut

Efteling Hotel: Van Dwergen naar Fakir in Restaurant De Hoffelijke Heraut

In het Efteling Hotel hebben dwergen plaatsgemaakt voor een fakir. Restaurant De Hoffelijke Heraut staat de komende tijd niet meer in het teken van Sneeuwwitje, maar van het sprookje De Tuinman en de Fakir. Naast het nieuwe decor werd ook de menukaart aangepast.

Waar bezoekers eerder verwelkomd werden door enkele dwergen en een heleboel appels, treffen ze bij binnenkomst nu een fluitspelende fakir aan. Hij zit op een tapijt dat over een tafel werd gedrapeerd, met rode en gele tulpen ernaast.

Dat is toepasselijk: in het Sprookjesbos zorgt de Fakir er immers voor dat rode en gele tulpen tot bloei komen. Even verderop heeft een heraut een miniatuurversie van het bekende Perzische paleis in zijn hand.

De Hoffelijke Heraut draait elke paar maanden om een ander sprookje. Vanwege de link met de Fakir heeft het huidige menu een oosterse touch, met opties als mezze, falafel en couscous. Bij de verschillende gerechten staat op de kaart een zin uit het verhaal, zoals “Honderden rode bloemen staken hun kopjes uit de aarde”. Een driegangenmenu kost 39 euro. Losse voorgerechten, hoofdgerechten en desserts zijn te bestellen voor respectievelijk 15, 25 en 10 euro. Na de aankomende kerstvakantie gaat het hotelrestaurant dicht. Dan krijgt de volledige benedenverdieping een andere indeling en een nieuw uiterlijk.


Related posts

Spanning in Belgische dierentuin: Hyena maakt gewaagde ontsnapping!

Douglas Ross

Efteling verrast bezoekers met zoete traktaties tijdens renovatie – Ontdek onze tijdelijke snoepkraam!

Douglas Ross

Efteling-fan creëert verbluffend realistisch model van toekomstig Grand Hotel

Douglas Ross