Image default
Business

Efteling Grand Hotel ondergaat onverwachte transformatie: dit is wat je moet weten!

Efteling Grand Hotel ondergaat aanpassingen aan exterieur

Efteling Grand Hotel ondergaat aanpassingen aan exterieur

De Efteling heeft enkele zaken aangepast aan het uiterlijk van het nieuwe Efteling Grand Hotel. Dat bevestigt een woordvoerder van het attractiepark. De originele ontwerpen van Sander de Bruijn worden niet één op één uitgevoerd. Maar wat er precies verandert, wil de Efteling nog niet kwijt.

Tot nu toe publiceerde de Efteling twee officiële tekeningen van het hotelcomplex in het entreegebied. Het laatste ontwerp dateert van oktober 2022. Inmiddels zijn we ruim zestien maanden verder. In de tussentijd werden achter de schermen dus wat zaken gewijzigd.

In de wandelgangen klinkt dat het exterieur minder uitbundig wordt uitgevoerd dan aanvankelijk de bedoeling was, bijvoorbeeld door enkele torens te schrappen. Dat wil de Efteling-voorlichter nog niet bevestigen. “Het klopt dat er wat wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van de originele plannen”, reageert hij.

Dat zou niet ongebruikelijk zijn. Het park kan echter nog geen geüpdatet ontwerp laten zien. Hoe het aangepaste exterieur concreet zal ogen, zal op een later moment duidelijk worden. “Op dit moment kiezen we ervoor nog niet te communiceren over de wijzigingen.” Afgelopen week arriveerden de eerste gevelelementen op het bouwterrein van het hotel. De komende maanden wordt het complex etage voor etage in elkaar gezet. In 2025 moeten de eerste bezoekers kunnen blijven slapen.


Related posts

Ontdek de geheime bewoners van Doornroosje in het Sprookjesbos van Efteling!

Douglas Ross

Belgische dierentuin blijft Belgisch: Puy du Fou’s overnamebod afgewezen!

Douglas Ross

Pretpark-initiatiefnemer eist 41 miljoen van gemeenten: wat nu?

Douglas Ross