Image default
Business

Betoverend hoogtepunt in Toverland: Ontdek de 8,5 meter hoge Toverklok in het magische Avalon!Uitbreiding van het middeleeuwse themagebied Avalon in Toverland

Uitbreiding van het middeleeuwse themagebied Avalon in Toverland

Een indrukwekkende toevoeging aan het themapark

Het middeleeuwse themagebied Avalon in Toverland wordt binnenkort uitgebreid met een fantastische toevoeging: een toverklok van maar liefst 8,5 meter hoog. Deze nieuwe attractie maakt deel uit van het stationsgebouw van de populaire attractie Garden Tour, waarin bezoekers een betoverende rondrit maken door een prachtige kruidentuin. Eigenlijk had de klok afgelopen zomer al af moeten zijn, maar gelukkig is het nu bijna zover.

De magische Pendulus Magicus

De toverklok krijgt de naam Pendulus Magicus en zal een ware blikvanger worden in het themapark. Het Limburgse Toverland omschrijft de klok als een “muzikaal kijktafereel”. Elk kwartier zullen bezoekers getrakteerd worden op een schitterende voorstelling, waarbij verschillende onderdelen in beweging komen, zoals openslaande luiken. Het belooft een magische ervaring te worden.

Geïnspireerd door It’s a Small World

Het concept van de toverklok lijkt enigszins op de klok bij de attractie It’s a Small World in Disneyland Paris. Echter, uit bouwfoto’s blijkt dat het decorstuk van de Pendulus Magicus iets anders wordt uitgevoerd dan het oorspronkelijke ontwerp. Zo zal het dak van de klok niet gemaakt worden van gras, maar van riet. Een unieke twist die zorgt voor een eigen identiteit van deze indrukwekkende attractie.

Een bijzondere uitdaging

Ontwerper Patrick van Meijl noemde het belevingselement van de Pendulus Magicus eerder “een bijzondere puzzel”. Het ontwerp van de klok is namelijk andersom: onder smal en boven breed. Dit zorgt voor de uitdaging om alle techniek op een goede manier te integreren en tegelijkertijd bereikbaar te houden voor onderhoud. Gelukkig zijn de experts erin geslaagd om een oplossing te vinden en zal de Pendulus Magicus later dit seizoen in volle glorie te bewonderen zijn.

Ontdek het zelf!

Ben je benieuwd naar deze betoverende toevoeging aan het middeleeuwse themagebied Avalon in Toverland? Kom dan binnenkort naar het attractiepark en geniet van een magische dag vol avontuur. De Pendulus Magicus zal je zeker versteld doen staan!

Installeer onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news: klik hier


Related posts

Spannende upgrade voor parkshow Aqua Bellatores: nu met 65 meter lange zipline!

Douglas Ross

Waterpret in de problemen: waterbaan Chiapas in Phantasialand al een week gesloten!

Douglas Ross

Dierentuin in Duitsland redt 120 dieren tijdens overstromingen: Een heldhaftige inzet!

Douglas Ross