Image default
Business

Nieuw avontuur op komst: betoverende attractie vervangt gehavende zweefmolen!
Historische zweefmolen afgebroken in pretpark de Waarbeek

Historische zweefmolen afgebroken in pretpark de Waarbeek

Vandaag is de historische zweefmolen in het Twentse pretpark de Waarbeek afgebroken. De attractie raakte eind december zwaar beschadigd tijdens een storm, waarbij een boom op de constructie terechtkwam. Helaas was een renovatie geen optie en moest de molen worden verwijderd.

Diretceur Kevin Moespot legt uit dat de krans van de molen ontwricht was en dat er structurele schade aan het metaal was. Het oplossen van deze problemen zou veel werk en middelen vergen, iets wat het park niet kon bieden voor zo’n oude attractie.

De zweefmolen is uiteindelijk verkocht aan een ondernemer, in de hoop dat hij de attractie zou restaureren. Helaas bleek het om een handelaar te gaan, die de molen simpelweg weer heeft doorverkocht. Moespot geeft aan dat ze liever hadden gewacht op een andere partij, omdat ze graag zouden zien dat de molen blijft draaien op nostalgische kermissen.

Het verwijderen van de zweefmolen gebeurde met behulp van een slijptol, omdat demontage op de gebruikelijke manier niet mogelijk was vanwege de lange levensduur van de attractie. Het was pijnlijk om te zien, aldus Moespot.

De Waarbeek treurt echter niet lang, aangezien er al voorbereidingen worden getroffen voor de komst van twee nieuwe attracties. Om geen open plek te creëren, is besloten om één van de twee toevoegingen op de oude locatie van de zweefmolen te plaatsen. Het gaat hierbij om een carrousel in junglethema, afkomstig uit de Apenheul.

Al met al is het jammer dat de historische zweefmolen niet meer te bewonderen is in de Waarbeek, maar het park kijkt met enthousiasme uit naar de komst van de nieuwe attracties.


Related posts

Bouwterrein Efteling Grand Hotel onthult betoverende torenpracht!

Douglas Ross

Ontdek de Geheimen achter de Magische Bekertjes in Attractiepark Drouwenerzand!

Douglas Ross

Ontdek de magie van Diergaarde Blijdorp in het virtuele paradijs van Planet Zoo!

Douglas Ross