Image default
Business

Tragisch verlies: DierenPark Amersfoort rouwt om 150.000 overleden mieren
DierenPark Amersfoort verliest 150.000 dieren door verdwijnen mierenkolonie

DierenPark Amersfoort verliest 150.000 dieren door verdwijnen mierenkolonie

DierenPark Amersfoort is in een jaar tijd ongeveer 150.000 dieren kwijtgeraakt. Bij een jaarlijkse telling bleek dat de dierentuin in totaal 2677 bewoners huisvest. Vorig jaar waren er dat nog zo’n 150.000 meer. Toch is dat geen reden voor paniek: het verschil heeft te maken met het verdwijnen van een gigantische mierenkolonie.

In het park leefden vele tienduizenden Zuid-Amerikaanse parasolmieren. Tijdens de coronacrisis werden de dieren nog ingezet voor een speciale donatiecampagne, waarbij fans symbolisch een mier konden adopteren. Afgelopen jaar is de koningin van de groep gestorven, waardoor de hele kolonie is overleden.

Het aantal dieren in het park daalde om die reden met ruim 98 procent. Exclusief mieren kwam DierenPark Amersfoort in 2023 uit op 2981 bewoners. Dan valt de daling dus mee. Het adopteren van een mier kan nog steeds via de website van de dierentuin, ook al zijn alle mieren dood. Een woordvoerster belooft dat binnenkort een nieuwe kolonie geïntroduceerd wordt.

Schattingen

Het tellen van de dieren is makkelijker gezegd dan gedaan. In sommige gevallen worden schattingen gemaakt. Met name bij vissen en insecten blijkt het onmogelijk om alle individuen van elkaar te onderscheiden. Ook prairiehondjes vormen een uitdaging, aangezien die soort voornamelijk in ondergrondse gangenstelsels leeft.


Related posts

Opstandige dame negeert It’s a Small World en zorgt voor chaos in Disneyland Parijs!

Douglas Ross

“Minister schaamt zich voor betaalde dolfijnenontmoetingen in Dolfinarium Harderwijk” – Een schokkende onthulling!

Douglas Ross

Na negen jaar in het nieuw: Een frisse look voor duizenden Plopsa-medewerkers!

Douglas Ross