Image default
Business

Betoverende stem gezocht: Efteling strikt nieuwe vertolker voor iconische Sprookjesboom!
Sprookjesboom in de Efteling heeft nieuwe stem

Sprookjesboom in de Efteling heeft nieuwe stem

De Sprookjesboom in de Efteling heeft een nieuwe stem. Het attractiepark heeft een andere voice-over aangewezen voor het vertolken van de rol. Stemacteur Marcel Jonker (47) zal voortaan de bekende pratende boom tot leven brengen.

Vanaf deze week is Jonker te horen in een nieuwe Sprookjesboom-voorstelling in het Openluchttheater, gelegen in het Sprookjesbos. De afgelopen jaren werd de stem van de boom verzorgd door acteur Hero Muller, die in 2021 op 83-jarige leeftijd is overleden.

Na het overlijden van Muller moest de Efteling op zoek naar een opvolger. Deze werd gevonden in Jonker, die tevens actief is als nasynchronisatieregisseur. Jonker heeft eerder zijn stem verleend aan Nederlandse versies van films en series zoals Wreck-It Ralph, Tangled, The Princess and the Frog, Penguins of Madagascar, Rio, The Fairly OddParents, The SpongeBob SquarePants Movie, Finding Dory, Ratatouille en The Lion King.

Hoewel Jonker de nieuwe stem is van de Sprookjesboom, is er nog steeds het stemgeluid van Muller te horen bij de boom zelf. De allereerste stem van de Sprookjesboom was stemacteur Pim Koopman. Tussen 2006 en 2008 sprak hij de afleveringen van de gelijknamige animatieserie in. Koopman overleed in 2009.

De Sprookjesboom begint zijn verhalen altijd met de zin “we leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag, dat dat anders was”. Na zeventien jaar heeft Jonker een subtiele wijziging aangebracht: hij zegt namelijk “maar er was eens een dag, waarop dat anders was”.


Related posts

Neushoornvogels in de Rechtsbank: Ophef tussen Ouwehands Dierenpark en het Ministerie!

Douglas Ross

Monaco in miniatuur: Duitse meesterwerk van Formule 1 en meer!

Douglas Ross

Ontdek het betoverende Efteling met Moeder Geit: nieuw fotoboekje nu verkrijgbaar!

Douglas Ross