Image default
Business

Vergeet Legoland België, ontdek het gloednieuwe pretpark vol avontuur met Robbedoes!
Nieuw pretpark rond stripfiguren in België

Nieuw pretpark rond stripfiguren in België

Introductie

In België zijn er plannen ontstaan voor de ontwikkeling van een nieuw pretpark rond stripfiguren zoals Robbedoes. Eerder dit jaar werd bekend dat de bouw van een Belgische Legoland-vestiging niet doorgaat, maar op dezelfde locatie in de Waalse industriestad Charleroi zou nu mogelijk een ander attractiepark kunnen komen.

Achtergrond

Legoland-eigenaar Merlin Entertainments heeft de Waalse overheid lang aan het lijntje gehouden met plannen voor Legoland Benelux. Maar dit jaar heeft de Britse groep besloten om het project stop te zetten, vanwege een strategiewijziging. Sindsdien zijn de autoriteiten op zoek naar een andere invulling voor het gebied.

Locatie

Het beoogde terrein voor het nieuwe attractiepark is een verlaten industrieterrein in de deelgemeente Gosselies, dat vroeger eigendom was van graafmachinebouwer Caterpillar. Na het intrekken van Merlin’s plannen, is besloten om het terrein op te delen in drie delen. Eén daarvan is bedoeld voor spelers uit de toeristische sector.

Robbedoes-pretpark

De Belgische stripuitgever Dupuis heeft interesse getoond in het opzetten van een Robbedoes-pretpark op deze locatie. In Frankrijk is er al een vergelijkbaar park genaamd Parc Spirou Provence, dat in 2018 werd geopend. Dit park zou als inspiratie kunnen dienen voor het nieuwe park in België. Er zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt, maar er vinden wel gesprekken plaats tussen de betrokken partijen. Het bestaande Parc Spirou heeft achtbanen, familieattracties en spannende ritjes gebaseerd op stripfiguren zoals Robbedoes, Marsupilami en Lucky Luke, en trekt ongeveer 300.000 bezoekers per jaar.


Related posts

Ontdek de betovering van Walibi Holland’s Bright Nights tijdens extra winterdag!

Douglas Ross

Ontsnap aan de spanning: de nieuwe sensatie van de kermis met Entia!

Douglas Ross

Western Nightmares: Attractiepark Slagharen dompelt zich onder in Halloween-sfeer!

Douglas Ross