Image default
Business

Van Duits pretpark naar gastvrij asielzoekerscentrum: Wunderland Kalkar verwelkomt vijfhonderd vluchtelingen!

Attractiepark Wunderland Kalkar wordt opvanglocatie voor asielzoekers

Het Duitse attractiepark Wunderland Kalkar, gelegen net over de Nederlandse grens, heeft zich gemeld als opvanglocatie voor asielzoekers. De Nederlandse eigenaar van het resort heeft dit plan voorgelegd aan de gemeente, die er enthousiast op heeft gereageerd.

Met een overweldigende meerderheid van 23 stemmen voor en 5 tegen, heeft de gemeenteraad van Kalkar ingestemd met het plan. De stad heeft namelijk dringend behoefte aan extra ruimte om asielzoekers te huisvesten. Wunderland Kalkar heeft de mogelijkheid om naar schatting vijfhonderd mensen onderdak te bieden op een deel van het terrein.

Naast huisvesting kunnen er op deze locatie ook faciliteiten worden gerealiseerd zoals kinderdagverblijven en taalcursussen. De exacte duur van de opvangperiode is nog niet vastgesteld. Het pretpark Kernie’s Familienpark, het all-inclusive-hotel en de vergaderzalen blijven in ieder geval geopend voor reguliere bezoekers.

Wunderland Kalkar is vorig jaar overgenomen door DeFabrique Holding, een Nederlandse partij die gespecialiseerd is in evenementenlocaties. Voorheen was het park eigendom van ondernemer Hennie van der Most. Het is mogelijk dat DeFabrique inspiratie heeft opgedaan bij de voormalige eigenaar, aangezien Van der Most eerder geld verdiende met het opvangen van vluchtelingen in zijn Drentse pretpark Speelstad Oranje, waarvoor hij miljoenen euro’s ontving. Het exacte bedrag dat DeFabrique ontvangt voor de opvang van asielzoekers in Kalkar, is niet bekendgemaakt.

Related posts

Indrukwekkend fotodoek verbergt werkzaamheden aan Vogel Rok in de Efteling

Douglas Ross

Disneyliefhebber laat betoverend sprookjeskasteel vereeuwigen op zijn arm!

Douglas Ross

Walibi’s Rollercoaster Run breekt records met meer dan 100.000 euro opgehaald!

Douglas Ross