Image default
Business

Unieke wedergeboorte: Brandende diamantgrot herrijst in Europa-Park!
Heropbouw van de Zauberwelt der Diamanten in Europa-Park

Heropbouw van de Zauberwelt der Diamanten in Europa-Park

Europa-Park werkt aan de terugkeer van de diamantgrot

Europa-Park is momenteel druk bezig met de heropbouw van de Zauberwelt der Diamanten in het Oostenrijkse themagebied. Deze overdekte locatie werd afgelopen voorjaar door een brand verwoest, maar zal in 2024 in een aangepaste vorm terugkeren. De werkzaamheden verlopen voorspoedig.

Een kijkje op de bouwplaats

Dankzij foto’s vanuit één van de hotels van Europa-Park kunnen we al een kijkje nemen op de bouwplaats. Deze bevindt zich aan de rand van het Spaanse parkdeel. De eerste contouren van de toekomstige grot zijn al zichtbaar. Het Duitse pretpark creëert een rotsachtig landschap, dat grotendeels in de openlucht zal zijn.

Veranderingen in het park

De diamantgrot was niet alleen een attractie op zich, maar ook het traject van de familieachtbaan Alpenexpress Enzian en de boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn liep erdoorheen. De Alpenexpress zal volledig opnieuw worden opgebouwd, met een nieuwe baan en een nieuwe trein. De lift van de Tiroler Wildwasserbahn is afgebroken om plaats te maken voor bouwmachines.

Nieuwe toevoegingen

In de bergen zullen bezoekers binnenkort de Yomis tegenkomen, een kleurrijk trollenvolkje. Deze schattige fabelwezens spelen op dit moment al een rol in de nabijgelegen boottocht Josefinas Kaiserliche Zauberreise en in de bioscoop in het sprookjesgedeelte Grimms Märchenwald. Ook een souvenirwinkel, die eerder door de brand werd verwoest, zal weer terugkeren.

Voor meer informatie en updates over de heropbouw van de Zauberwelt der Diamanten in Europa-Park kun je de Looopings-app downloaden op je iPhone of Android-toestel.


Related posts

Betoverend Droneshow in Disneyland Paris: Technologisch Meesterwerk met een Vleugje Nostalgie

Douglas Ross

Verbazingwekkend! Minder attracties beschikbaar in de Efteling: Python ook wekenlang gesloten

Douglas Ross

De onheilspellende transformatie van de Charlatans: een betoverende vernieuwing in Efteling-show

Douglas Ross