Image default
Business

Van Vakantiepark naar Vluchtoord: Duinrell wordt officieel asielzoekerscentrum!
Vakantiepark Duinrell wordt asielzoekerscentrum

Vakantiepark Duinrell wordt een regulier asielzoekerscentrum

Door [naam auteur]

Het vakantiepark Duinrell in Wassenaar zal binnenkort dienen als een regulier asielzoekerscentrum. Het attractiepark, de gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hebben hierover een overeenkomst bereikt. In de afgelopen vijftien jaar werden de bungalows van Duinrell regelmatig gebruikt als noodopvang, maar dat zal nu niet langer het geval zijn.

Eerder was afgesproken dat het COA tot eind maart 2024 gebruik kon maken van Duinrell als noodopvang. Het college van burgemeester en wethouders heeft echter aangekondigd dat deze termijn is verlengd tot en met 12 maart 2028. Dit betekent dat het vakantiepark vanaf 28 maart 2024 geen noodopvang meer zal zijn, maar een regulier asielzoekerscentrum.

Voorwaarden aan de opvang

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan het gebruik van Duinrell als asielzoekerscentrum. Het park biedt plaats aan maximaal 930 mensen, inclusief alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Niet-kwetsbare asielzoekers, zoals mensen uit veilige landen of personen die bekend staan als overlastgevers, zullen niet worden opgevangen. De meerderheid van de bewoners zal van Syrische afkomst zijn, gevolgd door vluchtelingen uit Jemen, Turkije en Eritrea.

Incidenten en nazorg

Afgelopen jaar werden er 153 incidenten gemeld op het terrein van Duinrell. In 71 gevallen werden de huisregels overtreden, bijvoorbeeld door te roken in de huisjes of te fietsen op het park. Daarnaast waren er 61 gevallen van agressie of geweld. De politie moest 74 keer ingrijpen, onder andere bij agressie, vermissing en een onwelwording. Er werden ook twaalf “suïcide-uitingen” geregistreerd. Helaas heeft één asielzoeker daadwerkelijk zelfmoord gepleegd.

Het college van burgemeester en wethouders benadrukt dat dit incident een grote impact heeft gehad op de andere bewoners en het personeel van het COA. Er is nazorg verleend in samenwerking met de gemeente.

[Optioneel: Voeg hier de informatie toe over het installeren van de smartphone-app voor meldingen bij breaking news.]


Related posts

Ontdek de magie van Oberhausen’s splinternieuwe pretpark: opening in 2025!

Douglas Ross

Walibi’s Condor: Een angstaanjagend avontuur dat ik nooit zal vergeten!

Douglas Ross

Pretpark zwaait op spectaculaire wijze afscheid van legendarische attractie na 64 jaar!

Douglas Ross