Image default
Business

Uniek bij PortAventura: Sla de rij over voor slechts 20 euro per attractie!
Nieuwe manier om voor te dringen bij attracties in PortAventura World

Nieuwe manier om voor te dringen bij attracties in PortAventura World

Het Spaanse pretparkresort PortAventura World heeft een nieuwe manier geïntroduceerd om voor te dringen bij attracties. Het concept genaamd “Express One” biedt bezoekers de mogelijkheid om eenmalige versnelde toegang te krijgen tot één attractie, tegen een prijs van 20 euro op drukke dagen.

Op dit moment is Express One beschikbaar bij drie achtbanen in PortAventura Park, namelijk Dragon Khan, Shambhala en Furius Baco. Ook in Ferrari Land kan deze service gebruikt worden bij de lanceerachtbaan Red Force. De prijzen variëren afhankelijk van de verwachte drukte.

Eerder introduceerde PortAventura al een speciale voorrangspas voor één ritje in de Sesamstraat-darkride Street Mission. Deze pas kost tegenwoordig tussen de 7 en 12 euro per persoon. Express One is een goedkoper alternatief voor mensen die tevreden zijn met het overslaan van één wachtrij.

In vakantieperiodes kunnen de wachttijden in PortAventura World extreem lang zijn, waardoor een bezoek zonder Express One eigenlijk geen optie is. Bezoekers zonder deze pas moeten vaak uren in de rij staan voor een ritje in een achtbaan. Vorig jaar liep de reguliere wachttijd bij een attractie tijdens Halloween zelfs op tot maar liefst vijf uur.

Deze lange wachttijden hebben in de afgelopen jaren regelmatig geleid tot klachten op social media. Tot nu toe heeft PortAventura geen maatregelen genomen om de drukte te verminderen, zoals het verhogen van de capaciteit van attracties of het beperken van het aantal entreebewijzen en voorrangspassen.

Als alternatief voor Express One biedt PortAventura al Express-passen aan die gebruikt kunnen worden bij meerdere attracties. Deze varianten heten Express Max, Express Max Gold, Express Premium en Express Premium Gold.

Ben jij benieuwd naar het laatste nieuws over pretparken? Download dan de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.


Related posts

Supersnel genieten bij Walibi Holland: Ontdek de Fast Lane bij onze nieuwste attractie!

Douglas Ross

Parc Astérix opent spectaculair Egyptisch hotel in 2026: ontdek de prachtige ontwerpen!

Douglas Ross

De afschuwelijke waarheid onthuld: Jongen (12) verliest deel van vinger op angstaanjagende Spaanse kermisattractie!

Douglas Ross