Image default
Business

Toverland-directeur: Een enorme blunder om de coronaregels te negeren!
Blunder van Toverland-directeur: negeren coronaregels was grote fout

Blunder van Toverland-directeur: negeren coronaregels was grote fout

Vandaag, 09.19 uur

Algemeen directeur Jean Gelissen jr. van Toverland noemt het bewust negeren van de landelijke coronaregels enkele jaren geleden een van de grootste blunders uit zijn carrière. In een interview deze maand vertelt hij over deze beslissing. Het Limburgse attractiepark kondigde in de zomer van 2020 aan dat de verplichte anderhalve meter afstand niet meer zou gelden in de attractiekarretjes.

“We hebben gewoon ons gezond verstand gebruikt”, zei Gelissen jr. destijds. “Voor ons leek het een logische beslissing.” Hoewel er overleg was geweest met de burgemeester, was er geen overleg met de veiligheidsregio. Dit leidde tot veel kritiek en landelijke ophef in de media, waarna het beleid teruggedraaid moest worden. Gelissen jr. (32) bespreekt deze gebeurtenis in de podcast “Van Blunders Tot Succesgeheimen” met presentatrice Myrian Ermes.

De directeur van Toverland stond toe dat er “een paar centimeter van die anderhalve meter afgehaald werd”, zoals hij zelf zegt. “Hier kregen we veel commotie over. Achteraf gezien was het echt een blunder. Uiteindelijk kwam dit snel aan het licht. Dan probeer je het te relativeren.”

Hoewel er snel werd ingegrepen, was het kwaad al geschied. “We moesten snel teruggaan naar de oude regels, maar dan moet je er nog voor zorgen dat de hele heisa weer overwaait. De hele wereld draaide destijds om de anderhalve meter. Ook wij hier in Toverland hadden dat moeten doen. Het was echt een blunder.” Gelissen jr. benadrukt dat de aanpassing wel vooraf besproken was met een andere autoriteit. “Zonder namen te noemen: we hadden dit goed overlegd met mensen die ook iets van ons mogen vinden.” Hij doelt op burgemeester Ryan Palmen van de gemeente Horst aan de Maas, die het park toestemming gaf om de anderhalvemeterregel te negeren.

Toch neemt Gelissen jr. zelf de verantwoordelijkheid voor deze beslissing. “Ik ben er zeker niet tegenin gegaan, tegen dat beleid. Dat had ik wel moeten doen. Ik wist dat het een riskante stap was en ik had mijn gevoel moeten volgen en moeten zeggen: dat moeten we niet doen. Maar dat heb ik niet gedaan. En daarmee is het toch een blunder van mezelf.”

Wat heeft de directeur van het attractiepark hiervan geleerd? “Hoge bomen vangen veel wind. En we zijn stiekem een hoge boom aan het worden. Dat is hartstikke leuk, dat hebben we ook echt nodig. Het merk Toverland groeit steeds meer en dat is commercieel erg goed. Maar je moet ook voorzichtig zijn met wat je doet en hoe je dat communiceert. Ik ben nu voorzichtiger geworden.”

In hetzelfde gesprek vertelt Gelissen jr. ook over de uitdagingen waarmee hij te maken kreeg bij de bouw van de themagebieden Port Laguna en Avalon in 2018. Hij noemt onder andere “onbetrouwbare partijen in de thematiseringswereld” die hun afspraken niet nakwamen. Ook staat hij stil bij de overname van de leiding van zijn tante Caroline Kortooms in 2019. Dit ging gepaard met gedwongen ontslagen en andere drastische veranderingen.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl


Related posts

Boosheid ontmoet Disneyland Paris: Een emotionele reis vol verrassingen!

Douglas Ross

Smullen maar! Walibi Holland’s vernieuwde restaurant heet Yummy Tummy

Douglas Ross

Dierenactivisten in Opstand: Dolfinarium-Ingang Geblokkeerd door Dol-fijne Protestactie!

Douglas Ross