Image default
Business

Teleurstelling! Plannen voor Puy du Fou Meppel geannuleerd: Een nieuw Nederlands themapark ‘terug naar de tekentafel’

Geen Nederlandse vestiging van Puy du Fou in Meppel

Het historische themapark Puy du Fou zal geen vestiging openen in Nederland. Het Franse showbedrijf heeft besloten om af te zien van het plan om in Meppel een nieuw park te bouwen. Het park zou spectaculaire shows en mogelijk ook verblijfsaccommodaties bieden.

Vandaag heeft Puy du Fou de gemeente Meppel op de hoogte gebracht van de beslissing om het project te annuleren. Er is nog geen uitgebreide uitleg gegeven over de redenen achter deze beslissing. Volgens wethouder Klaas de Vries heeft het te maken met financiële beperkingen. De geplande investering zou te hoog zijn.

Puy du Fou is al sinds de jaren tachtig een bekend begrip in Frankrijk. Het park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, ondanks het ontbreken van achtbanen en andere mechanische attracties. In plaats daarvan kunnen bezoekers genieten van hoogwaardige theatervoorstellingen en unieke belevingen. In 2021 opende Puy du Fou een park in Spanje.

De initiatiefnemers hebben al geruime tijd gezocht naar uitbreidingsmogelijkheden in andere landen, waaronder België. Onlangs hebben ze tevergeefs een bod uitgebracht op een Belgische dierentuin. Voor Meppel waren er al diverse haalbaarheidsstudies uitgevoerd. De opening van het park stond gepland voor 2027 en er werden tussen de 300.000 en 800.000 bezoekers verwacht. De gemeente en de provincie waren enthousiast over het plan, maar buurtbewoners waren minder blij. Zij vreesden voor overlast.

Hoewel de plannen voor een Puy du Fou-park in Meppel niet doorgaan, blijft het showbedrijf op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor uitbreiding. Het is nog onbekend waar het volgende Puy du Fou-park zal worden gevestigd.

Related posts

Duits pretpark schokt fans: 100 meter hoge attractie wordt afgebroken!

Douglas Ross

Opwindende plannen onthuld voor te gek nieuw themapark in Slowakije: Drie sensationele achtbanen!

Douglas Ross

Vier weken Toverland dicht: een magische make-over voor onze attracties!

Douglas Ross