Image default
Business

Sprookjesbos in shock na verwoestende brand: Samen staan we sterk!
Reactie Sprookjesbos Valkenburg op brand


Reactie Sprookjesbos Valkenburg op brand

Het Limburgse attractiepark Sprookjesbos Valkenburg heeft gereageerd op de brand die vanochtend in het park ontstond. Het park is “geschokt” dat er opnieuw mensen illegaal het park zijn binnen gekomen. Eerder was er al sprake van vandalisme en nieuwsgierige youtubers die ongeoorloofd het terrein betraden.

In een verklaring schrijft de nieuwe exploitant dat er na een inbraak op zaterdag op zondag opnieuw iets is gebeurd. Brandstichting heeft boerderij Happy Farm in Farm Valley volledig verwoest. Dit zorgt voor onrust onder omwonenden en is een grote tegenslag voor het team dat het park weer wil openen.

Ondanks dat het park gesloten is voor publiek, vinden er nog wel werkzaamheden plaats. Het management merkt op dat mensen denken dat ze het park zomaar kunnen betreden na het faillissement van de vorige eigenaar. Het park is echter niet verlaten, maar in winterstop.

Het Sprookjesbos noemt youtubers en urbexers “pure ellende”. De filmpjes die zij maken zorgen ervoor dat er meer ongenode gasten ‘s nachts het park bezoeken. Er is aangifte gedaan tegen de inbrekers, maar de politie kan tot op heden weinig doen, aangezien de inbraken onopgelost zijn gebleven.

De eigenaar vraagt zich af wanneer de overlast stopt. De daders van de brandstichting zijn op camerabeelden te zien en het forensische team heeft sporen veiliggesteld. Hopelijk worden de daders dit keer niet ongestraft gelaten.

De mededeling eindigt met een oproep aan urbexers en vandalen om te stoppen met ongeoorloofde toegang, beschadigingen en brandstichting. Het herstartteam werkt hard aan de voorbereidingen voor een heropening en hoopt dat ze de kans krijgen om iets moois te maken in plaats van constant te moeten herstellen wat kapot is gemaakt.

Installeer onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news: klik hier


Related posts

Baad in de Betovering van Dance: Spectaculaire Plannen Ontvouwd voor Tomorrowland-Waterpark!

Douglas Ross

Disneyland Paris past omstreden poster voor cowboyrestaurant aan – Ontdek de nieuwe look!

Douglas Ross

Zweden’s Waterpark: Minder Schade dan Verwacht – Ontdek de Nieuwe Sensatie!

Douglas Ross