Image default
Business

Feest in de dierentuin: limited edition jubileumpin van Burgers’ Zoo!

Dierentuin Burgers’ Zoo viert 100-jarig bestaan met jubileumpin

Dierentuin Burgers’ Zoo viert 100-jarig bestaan met jubileumpin

Vandaag kondigde Dierentuin Burgers’ Zoo aan dat ze een speciale verzamelobject zullen uitbrengen ter gelegenheid van hun historische mijlpaal. Het dierenpark in Arnhem bestaat deze maand precies honderd jaar. Op 23 juli is het een eeuw geleden dat Burgers’ Zoo de poorten opende. Om deze bijzondere gebeurtenis te vieren, is vanaf vandaag een speciale jubileumpin verkrijgbaar in de winkel van het park.

Het ontwerp van de jubileumpin is geïnspireerd op een van de bekendste bewoners van het park: het aardvarken. Volgens marketingmanager Kim Huijing is het aardvarken een iconisch dier voor zowel het dierenpark als de stad Arnhem. In 2013 schonk Burgers’ Zoo een gigantisch kunstwerk aan de stad, het Feestaardvarken van kunstenaar Florentijn Hofman, dat geliefd is bij kinderen en inmiddels een herkenbaar symbool is geworden voor de stad.

Burgers’ Zoo is het enige dierenpark in Nederland waar aardvarkens te bewonderen zijn en coördineert ook het Europese fokprogramma voor deze diersoort. De jubileumpin, die vanaf vandaag voor 5 euro verkrijgbaar is in de Burgers’ Zoo-shop, heeft een beperkte oplage. Een woordvoerder verwacht dat de pin een grote aantrekkingskracht zal hebben op fans en verzamelaars. Eerder bracht de dierentuin al zeven verschillende algemene pinsets uit, met diverse diersoorten en een logo.


Related posts

Ontdek de verbluffende treinen van de nieuwe achtbaan Voltron in Europa-Park – Een fotoverslag!

Douglas Ross

Ontdek het betoverende attractiepark in Engeland met Universal’s nieuwe website!

Douglas Ross

Ontdek de betoverende parkmuziek van de Efteling op Spotify!

Douglas Ross