Image default
Business

Spannend nieuws: gloednieuwe trein voor lanceerachtbaan in Walibi Belgium!

Walibi Belgium investeert in Psyké Underground

Walibi Belgium heeft geïnvesteerd in de lanceerachtbaan Psyké Underground. De overdekte rollercoaster heeft afgelopen winter een nieuwe trein gekregen, met een ander uiterlijk dan voorheen. Aankomende zaterdag kunnen bezoekers weer een ritje maken op deze vernieuwde attractie. Met het nieuwe ontwerp wordt voorgesorteerd op aanpassingen die gepland staan voor 2025.

Nieuwe familieachtbaan in Dock World

Walibi is ook van plan om een nieuwe familieachtbaan te openen in de nieuwe themazone Dock World, die vormgegeven is als een havenstadje. Twee bestaande attracties, de waterbaan Flash Back en Psyké Underground, zullen onderdeel worden van dit havengebied. De nieuwe trein van Psyké Underground is ontworpen als een soort haai, passend bij het thema van Dock World.

Terugkeer van de oude naam Turbine?

Het lijkt erop dat Walibi volgend jaar de oude naam van Psyké Underground wil herintroduceren, namelijk Turbine. De tekst bij een video van de trein luidt: “Het laden van het Turbine-project is al bezig…”. De attractie droeg ook de naam Turbine tussen 1999 en 2012.

Over Psyké Underground

Psyké Underground is een shuttle loop van de verdwenen bouwer Schwarzkopf, met een lancering en één inversie. Het parcours wordt zowel voor- als achteruit afgelegd. De achtbaan opende oorspronkelijk in 1982 onder de naam Sirocco. In 1997 kwam de attractie wereldwijd in het nieuws toen bezoekers ruim anderhalf uur ondersteboven hingen in de looping.

Related posts

Exotische dierentuinattracties veroveren de Waarbeek: Apenheul en GaiaZoo brengen avontuurlijk vertier naar het hart van Nederland!

Douglas Ross

Bellewaerde Park onthult betoverend Braziliaans themagebied: Drie nieuwe attracties om naar uit te kijken!

Douglas Ross

Dagelijks vuurwerkspektakel tijdens Wintertraum in Phantasialand: Betoverende hemelse lichtshow!

Douglas Ross