Image default
Business

Beleef een magische wereld met De Smurfen in het 3D-simulator in Frans pretpark!

Een nieuw avontuur met De Smurfen in Frans strippretpark

Een Frans strippretpark heeft dit jaar een nieuwe attractie geïntroduceerd met De Smurfen. Parc Spirou, gelegen in de buurt van Avignon, heeft een bestaande 3D-simulator van Simworx omgebouwd tot een attractie genaamd Les Schtroumpfs et le Grimoire Magique.

Voorheen stond de attractie bekend als Supergroom et les Dinozorgs, maar nu hebben De Smurfen hun intrede gedaan. Het verhaal draait om slechterik Gargamel die een toverboek met magische spreuken heeft gestolen. Om het boek terug te krijgen, heeft Knutselsmurf een speciale bus gebouwd waar bezoekers in kunnen plaatsnemen.

De attractie valt onder het type immersive tunnel en is een samenwerking tussen de Belgische licentiehouder IMPS en de Franse animatiestudio Ellipse Animation. Arnaud Janvier was verantwoordelijk voor de regie van het avontuur. Daarnaast verkoopt het park nu ook een scala aan Smurfen-souvenirs.

Naast De Smurfen heeft Parc Spirou ook een nieuwe familieattractie besteld bij de Italiaanse firma Zamperla. De attractie bestaat uit zes draaiende tonnen en staat in het teken van Rataplan, de hond uit de Lucky Luke-strips. In totaal is er dit jaar 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in het park, dat zijn deuren opende in 2018. Vorig seizoen mocht het park maar liefst 320.000 bezoekers verwelkomen, een recordaantal.

Related posts

Duinrell goes viral: Fandag met top youtubers!

Douglas Ross

Het adembenemende Smakenrad, tientallen meters hoog, staat te koop!

Douglas Ross

Betoverende transformatie: Efteling blaast nieuw leven in Joris en de Draak

Douglas Ross