Image default
Business

Blog: De chaos die ontstaat wanneer de stroom uitvalt in een achtbaan!

Minidocumentaire: Wat gebeurt er bij een stroomuitval in een achtbaan?

Gisteren werd op het YouTube-kanaal Theme Park Science een interessante minidocumentaire gepubliceerd waarin de vraag wordt beantwoord: hoe gevaarlijk is een stroomuitval bij een achtbaan? In de video wordt aan de hand van de nieuwe spinning coaster RidderStrijd van Avonturenpark Hellendoorn uitgelegd hoe een attractie reageert op het wegvallen van de elektriciteit.

Technisch manager Leroy Wijering van Avonturenpark Hellendoorn laat in de video zien wat er gebeurt met de karretjes van de achtbaan. RidderStrijd is opgedeeld in tien veiligheidsblokken die ervoor zorgen dat voertuigen nooit op elkaar botsen, zelfs niet als er geen stroom is. De voertuigen worden automatisch tot stilstand gebracht op een positie met een evacuatiemogelijkheid.

In de ruim negen minuten durende video komt ook ingenieur Jurnan Schilder van de Universiteit Twente aan het woord. Hij zoomt in op de werking van het remsysteem van de achtbaan. Verder vertelt Wijering wat medewerkers moeten doen om de attractie weer op gang te krijgen zodra de stroom weer is hersteld. Onderaan de liftheuvel bevindt zich een speciaal paneel waarmee de verschillende secties van het achtbaanspoor handmatig vrijgegeven kunnen worden, na een visuele check.

Related posts

Limburgs pretpark beboet met 6 euro na attractie-ongeluk: wat ging er mis?

Douglas Ross

Halloween van start in Movie Park Germany: Ontdek de Griezelige Nieuwe Spookhuizen Met Een Onverwachte Twist!

Douglas Ross

Waarom het vreugdevuur plots verdween: Efteling onthult de verbijsterende reden!

Douglas Ross