Image default
Business

Efteling sluit Python niet vijf dagen, maar bijna drie weken – Ontdek het opmerkelijke nieuws!

Werkzaamheden Python in de Efteling duren langer dan verwacht

De werkzaamheden aan de Python in de Efteling nemen meer tijd in beslag dan aanvankelijk werd gedacht. Het attractiepark had aangekondigd dat de achtbaan vijf dagen gesloten zou zijn voor onderhoud aan de baan en de treinen. Dit blijkt echter niet haalbaar te zijn.

Volgens de online onderhoudskalender zal de Python bijna drie weken buiten gebruik zijn. De rollercoaster zal naar verwachting pas op zaterdag 24 februari weer open gaan. Een woordvoerder van de Efteling geeft aan dat er meer werkzaamheden nodig zijn dan aanvankelijk gedacht.

De sluiting van de Python vorige maand kwam als een verrassing, omdat er halsoverkop onderhoud aan de treinen moest worden uitgevoerd. In eerste instantie zou de attractie gesloten zijn van woensdag 10 tot en met vrijdag 26 januari. Dit zorgde voor klachten en negatieve berichtgeving in de media.

Naar aanleiding van deze reacties besloot de Efteling al na enkele dagen om het onderhoud uit te stellen en in te korten. Op zaterdag 13 januari werd de achtbaan weer geopend. Vanwege het bereiken van het maximale aantal ritten waren de openingstijden op doordeweekse dagen beperkt.

De huidige werkzaamheden duren naar verwachting zelfs langer dan de initiële sluiting in januari. Dit roept de vraag op waarom de Python in januari open moest blijven, maar in februari wel gesloten kan zijn. Bovendien is de Winter Efteling afgelopen weekend geëindigd, waardoor het park nu ook de Warme Winter Weide met een schaatsbaan en winterse shows mist.

Naast de Python zijn ook de Piraña, De Vliegende Hollander, Joris en de Draak, Raveleijn en het Kleuterhof momenteel gesloten. De Stoomtrein staat één dag per week stil en in het Sprookjesbos is Doornroosje afwezig. Daarnaast is de nieuwe attractie Danse Macabre nog niet geopend. Het entreegebied van het park is momenteel een bouwput vanwege werkzaamheden op de parkeerplaats en de komst van een nieuw hotel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Installeer dan onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news. Klik hier om de app te downloaden.

Related posts

De sensationele comeback van achtbaan Nemesis: klaar voor actie!

Douglas Ross

Opgepast! Nederlandse vlogger onthult schokkende waarheid over Legendia pretpark: een en al gesloten en onveiligheid

Douglas Ross

Bavianen in gevaar: Duitse dierentuin neemt drastische maatregelen!

Douglas Ross