Image default
Business

Efteling-fan start actie voor terugkeer van Vogel Rok-muziek: Teken de petitie nu!
Efteling-fan start ludieke actie voor originele muziek Vogel Rok

Efteling-fan start ludieke actie voor originele muziek Vogel Rok

Een Efteling-fan is een ludieke actie gestart om de muziek van achtbaan Vogel Rok in ere te herstellen. De Efteling heeft er vorig jaar voor gekozen om de soundtrack in het eerste gedeelte van de wachtrij te vervangen. Dat is tegen het zere been van liefhebbers van de originele muziek, gecomponeerd door wijlen Ruud Bos.

In de eerste wachtruimte klinkt nu een melodie die huiscomponist René Merkelbach maakte voor het Sindbad de Zeeman-themagebied. “Hiermee willen we Vogel Rok nog beter laten aansluiten bij de Wereld van Sindbad”, zei een woordvoerder vorig jaar over de aanpassing. Een hoop fans balen ervan, blijkt uit berichten op social media.

Eén van hen – een X-gebruiker met de naam Mijkeyyy – heeft nu speciale flyers laten maken. Daarop staat een tekening van de wachtrij, met de tekst “Missing! Last heard 02-08-2023” en een code die leidt naar de Spotify-versie van het nummer Op zoek naar Weelde en Geluk. Dat is de naam van het nummer dat voorheen in de wachtrij te horen was. “If you have any information regarding where Op zoek naar Weelde en Geluk is, please contact Mijkeyyy”, valt er te lezen. Enkele flyers hebben inmiddels ook hun weg gevonden naar een posterlijst op een toilethokje, zo is te zien op een foto.

De Efteling kan wel lachen om het initiatief, zolang er geen Efteling-objecten gebruikt worden om de boodschap over te dragen. “We weten dat we creatieve fans hebben en waarderen deze ludieke manier van actievoeren.” Het gebruiken van posterlijsten is echter “niet de bedoeling”, benadrukt de voorlichter.

Vooralsnog heeft de actie geen effect: er zijn op dit moment geen plannen om de oude muziek terug te brengen. Vogel Rok opende in 1998. Ruud Bos componeerde naast de ritmuziek ook een bijna twaalf minuten durende track voor de wachtrij. Hij overleed op 30 juni vorig jaar. Ongeveer een maand later verdween de muziek uit de wachtruimte.


Related posts

De Efteling onthult ‘Zwevend Sprookje’ als 1 aprilgrap: Een magisch staaltje humor!

Douglas Ross

Ontdek de Verborgen Schatten van het Frozen-themagebied in Hong Kong Disneyland: Onthuld door een Nederlandse Ontwerper!

Douglas Ross

Ontdek de opkomende pracht: de contouren van het gloednieuwe Efteling hotel worden zichtbaar!

Douglas Ross