Image default
Business

Sneeuwwitje is terug en schittert exclusief in het betoverende Plopsaland theater!
Sneeuwwitje keert terug in het theater van Plopsaland De Panne

Sneeuwwitje keert terug in het theater van Plopsaland De Panne

Studio 100 brengt de bekende sprookjesmusical Sneeuwwitje terug op de planken. De voorstelling zal komende zomer exclusief te zien zijn in het grote theater van Plopsaland De Panne. Bezoekers van het Vlaamse attractiepark moeten er aparte tickets voor kopen.

Sneeuwwitje werd tussen 1998 en 2005 al opgevoerd in theaters in België, Nederland en Frankrijk, met vier verschillende tournees. In het origineel speelde voormalig K3-zangeres Kathleen Aerts de hoofdrol. Na negentien jaar afwezigheid maakt de productie in 2024 een rentree.

Cast en voorstellingen

De titelrol zal dit keer gespeeld worden door Ianthe Tavernier. Ze krijgt Michiel De Meyer aan haar zijde als prins. Op zondag 30 juni vindt de première plaats. Vervolgens staat de show op de planning tussen dinsdag 2 juli en zondag 2 september. Van dinsdag tot en met zaterdag zijn er voorstellingen om 18.00 uur. Op zondagen start de musical om 15.00 uur.

Tickets en arrangementen

Toegangsbewijzen kosten 34 euro voor de tweede rang, 49 euro voor de eerste rang en 64 euro voor vip-plekken, zogeheten droomstoelen. Er zijn ook tickets verkrijgbaar inclusief toegang tot Plopsaland. Bij overnachtingen in het Plopsa Hotel is een musicalbezoek komende zomer inbegrepen.

Terugkeer van een klassieker

Studio 100 benadrukt dat Sneeuwwitje de eerste sprookjesmusical was die het bedrijf ooit produceerde. “In die tijd was het echt pionieren, maar ik koester er enkel warme herinneringen aan”, laat Gert Verhulst weten. Hij was destijds verantwoordelijk voor de teksten, samen met Studio 100-collega’s Danny Verbiest en Hans Bourlon.

Later volgden bijvoorbeeld Assepoester, Pinokkio, Doornroosje, De Kleine Zeemeermin en Robin Hood. “De terugkeer van Sneeuwwitje is een bijzonder moment voor Studio 100”, valt te lezen in een persbericht. Directrice Anja Van Mensel noemt het “een eerbetoon aan een geliefde klassieker”.

Speelt Studio 100 in op nostalgie?

Men probeert in te spelen op de nostalgie. “Wil jij de sprookjesmusical Sneeuwwitje opnieuw ervaren?”, valt bijvoorbeeld te lezen in de ticketshop. Opvallend is dat Studio 100 in alle publicaties spreekt over het Plopsa Theater, terwijl de naam van het theater in 2019 werd gewijzigd in Proximus Theater. Kennelijk is de sponsordeal beëindigd.

Castleden met dwerggroei

Afgezien van Tavernier en De Meyer zijn nog geen castleden bekendgemaakt. In het origineel speelden verschillende personen met dwerggroei mee, als de zeven dwergen uit het sprookje. Het is nog niet duidelijk hoe Studio 100 daar dit keer mee omgaat.


Related posts

Zinderend nieuws: Wateroverlast zet BestZoo op slot, maar schattige serval vindt warmte bij de kachel!

Douglas Ross

Efteling verrast bezoekers met zoete traktaties tijdens renovatie – Ontdek onze tijdelijke snoepkraam!

Douglas Ross

Gigantisch Glijplezier op de Hoogste Glijbaan van Europa: Zweven op 165 Meter Hoogte!

Douglas Ross