Image default
Business

Het magische sprookje Hans en Grietje herrijst: Efteling gaat voor vergunningaanvraag!Efteling vernieuwt snoephuisje van Hans en Grietje

Efteling vernieuwt snoephuisje van Hans en Grietje

Vandaag, 11.25 uur

Hans en Grietje moeten op zoek naar een tijdelijke woonruimte. Het bekende snoephuisje in het Sprookjesbos van de Efteling wordt binnenkort op grondige wijze vernieuwd. Dat blijkt uit een vergunning die het attractiepark heeft aangevraagd bij de gemeente Loon op Zand.

Het snoephuisje van de heks werd in de jaren vijftig gebouwd met houten palen en steengaas. In de loop der jaren is het bouwwerk regelmatig opgeknapt. De laatste grote renovatie vond plaats in 2016. Toen kreeg het huis een schilderbeurt en werd het hok van Hans herbouwd, net als het oventje in de tuin.

69 jaar na de opening zijn er rigoureuzere werkzaamheden noodzakelijk. “Bij dit sprookje zien we dat de decoratie los is komen te zitten van de onderliggende constructie”, zei projectleider Mark Elings er eerder over. “Om die reden wordt de laag met krakelingen, speculaas, pindarotsjes, zuurtjes en toverballen verwijderd, waardoor de buitenkant van het huisje vernieuwd kan worden.”

De Efteling diende afgelopen week een vergunning in voor het “herbouwen van het sprookje Hans en Grietje in het Sprookjesbos”. Wanneer de Efteling daarmee wil beginnen, is nog niet duidelijk. Op dit moment heeft men de handen vol aan het renoveren van het kasteel van Doornroosje. Die klus moet rond maart 2024 afgerond worden. Ook De Kleine Zeemeermin is momenteel niet te zien vanwege onderhoud.

De Efteling heeft de afgelopen jaren een groot aantal oude sprookjes vernieuwd, waaronder Raponsje, De Reus en Klein Duimpje, De Magische Klok, De Kikkerkoning, De Zes Dienaren en het paddenstoelenparcours in het Kabouterdorp. Roodkapje en Vrouw Holle waren in zo’n slechte staat dat die taferelen volledig gesloopt en opnieuw opgebouwd moesten worden.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl


Related posts

Spektakel in de Efteling: Aquanura-show gaat door ondanks bouwwerkzaamheden!

Douglas Ross

Nieuw in Nederland: Snelheid en Sensatie verweven met Virtuele Realiteit op de Kartbaan!

Douglas Ross

Het grote Willy Wonka-debacle: ouders eisen geld terug na desastreuze ervaring

Douglas Ross