Image default
Business

Schokkend nieuws! Slagharen schommelschip voldoet niet aan veiligheidsnormen
Gewijzigde veiligheidsregels voor schommelschip in Attractiepark Slagharen

Gewijzigde veiligheidsregels voor schommelschip in Attractiepark Slagharen

Vandaag, 12.49 uur – De veiligheidsregels van het schommelschip in Attractiepark Slagharen zijn onverwachts gewijzigd. Hoewel schommelboot The Pirate al 26 jaar in het Overijsselse pretpark staat, worden sinds afgelopen week andere veiligheidseisen gehanteerd.

Volgens een woordvoerder van Slagharen zijn de regels veranderd vanwege nieuwe regelgeving en om de veiligheid te kunnen blijven garanderen. In overleg met keuringsinstantie TÜV zal de attractie binnenkort aangepast worden.

Echter, dit vergt tijd. Daarom geldt er momenteel een gewijzigde minimumlengte. Voorheen mochten personen met een lengte vanaf 120 centimeter een ritje maken onder begeleiding van een volwassene. Vanaf 130 centimeter kon iedereen zelfstandig uitstappen. Nu zijn de oorspronkelijke voorschriften afgeplakt met ducttape en staan de nieuwe regels op een tijdelijk bordje.

Volgens de nieuwe regels moeten alle personen tot 18 jaar in principe begeleid worden. “Kinderen vanaf 1.20 meter hebben enkel toegang onder begeleiding van een volwassene”, zo staat op het bordje te lezen. Slagharen verzekert dat dit een tijdelijke maatregel is, in afwachting van aanpassingen aan het schip. Deze aanpassingen moeten uiterlijk volgend seizoen zijn doorgevoerd. De woordvoerder benadrukt dat er geen direct gevaar is, aangezien de boot een eenzijdige beweging maakt, maar ze willen voorkomen dat een kleine bezoeker eruit kan klimmen. Slagharen benadrukt ook dat er geen incident heeft plaatsgevonden en dat deze maatregelen puur uit voorzorg zijn.


Related posts

Tranen van een Meisje: De Emotionele Rollercoaster in Toverland!

Douglas Ross

Beperkte openingsuren volgende week voor de Python-achtbaan in Efteling: Mis het niet!

Douglas Ross

Win een romantisch Valentijnsdiner in de sensationele attractie Popcorn Revenge bij Walibi Belgium!

Douglas Ross