Image default
Business

Eigenaar Europa-Park pakt jonge werknemers opnieuw hard aan: Dit is wat je moet weten!
Europa-Park eigenaar bekritiseert werkethiek jonge werknemers

Europa-Park eigenaar bekritiseert werkethiek jonge werknemers

Door [Jouw Naam]

Vandaag, 13.25 uur

Roland Mack, de 74-jarige eigenaar van Europa-Park, spreekt zich opnieuw uit tegen de werkethiek van jonge werknemers. Het Duitse attractiepark heeft al geruime tijd moeite om voldoende personeel te vinden. Pretparkbaas Mack walgt van jongeren die alleen maar deeltijd willen werken.

Vorig jaar klaagde hij al dat twintigers tegenwoordig kansen laten liggen om carrière te maken, omdat ze slechts drie dagen per week willen werken. “Ze hebben nog een heel leven voor zich en ze zouden verantwoordelijkheid kunnen nemen”, zei Mack toen. In een nieuw interview met zakenkrant Handelsblatt bekritiseert hij de jongste werkgeneratie opnieuw.

De eisen van jonge medewerkers worden steeds gekker, concludeert Mack. Ze vormen “een grote uitdaging”. Termen als ‘work-life balance’ schieten bij de eigenaar in het verkeerde keelgat. “Ik heb een probleem met de balans tussen werk en privé. Als ik terugkijk op mijn carrière, ken ik eigenlijk alleen de zeventig- en tachtigure werkweek.”

Vroeger waren medewerkers veel bescheidener, merkt de ondernemer op. Soms had Mack naar eigen zeggen wekenlang geen weekend. Hij claimt dat “een enorme inzet” nodig is om een familiebedrijf als Europa-Park draaiende te houden. “Als we het anders hadden gedaan, hadden we het nooit gered.”

De ondernemer haalt de Duitse politicus Günther Oettinger aan, die onlangs zei dat hij zich niet kan voorstellen dat de huidige welvaart gehandhaafd kan worden met 28-urige werkweken. Mack onderschrijft die boodschap. Een vierdaagse werkweek noemt hij “een nagenoeg onoplosbaar probleem”. “Ik heb een ander arbeidsethos.”

Onder leiding van Roland Mack groeide Europa-Park uit tot een internationaal bekroond entertainmentimperium met ruim zes miljoen bezoekers per jaar. Tegenwoordig nemen zijn zoons de dagelijkse leiding op zich, al houdt de eigenaar nog steeds een oogje in het zeil bij de ontwikkelingen in het resort.

De personeelsproblemen hebben grote gevolgen voor de groei van Europa-Park, legt Mack uit. “We hebben twee grote hotelprojecten in de ijskast gezet. Ik ben echt bang dat als ze doorgaan, we niet genoeg werknemers zullen hebben om de hotels te runnen.”

Met flexibele werktijden, hogere lonen, huisvesting in de buurt en extra voordelen probeert Europa-Park een nieuwe generatie te verleiden om alsnog te solliciteren. Ook haalde men veel mensen uit Oost-Europa.


Related posts

“Minister schaamt zich voor betaalde dolfijnenontmoetingen in Dolfinarium Harderwijk” – Een schokkende onthulling!

Douglas Ross

Ontmaskerd! Hacker onthult datalek bij Efteling, Toverland en Slagharen – Wat je moet weten!

Douglas Ross

May the Force be with you: 3,5 uur wachten voor meet-and-greet op Star Wars Dag in Disneyland Paris!

Douglas Ross