Image default
Business

Parkeerproblemen opgelost! Efteling biedt bezoekers parkeerplek op bouwterrein nieuw hotel
Efteling opent bouwterrein Grand Hotel als parkeerplaats

Efteling opent bouwterrein Grand Hotel als parkeerplaats

Bezoekers van de Efteling konden vandaag letterlijk ín het attractiepark parkeren. Vanwege een tekort aan parkeerplekken werd besloten om het bouwterrein van het nieuwe Efteling Grand Hotel open te stellen als parkeerplaats. Daar ligt het werk momenteel stil.

Enkele tientallen automobilisten kregen de kans om hun wagen neer te zetten op het toekomstige entreeplein, pal naast entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen en de fundering van het nieuwe hotel. De bouwput zelf was afgesloten met bouwhekken.

Voor zover bekend gebeurde het nooit eerder dat reguliere gasten konden parkeren binnen de parkgrenzen. Hoewel ze zich vlakbij de ingang bevonden, moesten de bezoekers wel een heel stuk omlopen richting de kaartcontrole. De looproute liep terug richting het servicegebouw, halverwege het reguliere parkeerterrein.

Door werkzaamheden kunnen grote delen van het Efteling-parkeerterrein op dit moment niet gebruikt worden. Dat zorgt voor tekorten, zeker in combinatie met de kerstdrukte. Om die reden worden bezoekers doorgestuurd naar alternatieve locaties. Voorbeelden zijn de personeelsparking bij Raveleijn, de bussenparkeerplaats, de parkeerplaatsen bij de vakantieparken en een afgelegen puinveld. De Efteling vraagt tegenwoordig 12,50 euro per dag voor een parkeerplek. Vorig weekend waren alle plekken vol en moesten mensen weggestuurd worden.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl


Related posts

Alton Towers verrast fans met 42 nieuwe Spotify hits in één klap!

Douglas Ross

Sensationele opening van de nieuwe wildwaterbaan met halfpipe in Bellewaerde Park dit weekend!

Douglas Ross

Nieuw spookhuis Geisterschloss bij Europa-Park: de eerste sneak peeks!

Douglas Ross