Image default
Business

Primeur! Vekoma, attractiebouwer van wereldklasse, verwelkomt eerste vrouwelijke CEO


Vekoma krijgt eerste vrouwelijke algemeen directeur

Vekoma krijgt eerste vrouwelijke algemeen directeur

Vandaag, 14.16 uur

Vekoma, de bekende attractiebouwer uit Limburg, krijgt voor het eerst een vrouwelijke algemeen directeur. Directievoorzitter Har Kupers wordt per 1 januari 2024 opgevolgd door Anne-Mart Agerbeek uit Vught. Zij was de afgelopen jaren al de financieel directrice van Vekoma.

Kupers laat Vekoma niet achter zich: hij krijgt promotie. Voortaan mag hij zich de CEO van moederbedrijf Sansei noemen. Ook wordt hij bestuursvoorzitter van Vekoma Rides en S&S Worldwide. Vekoma is sinds 2018 eigendom van het Japanse bedrijf Sansei Technologies. Daar valt ook de Amerikaanse attractiebouwer S&S Worldwide onder.

“De uitvalsbasis van Kupers blijft het Limburgse Vlodrop, van waar hij zijn tijd verdeelt over Vekoma Rides, het Amerikaanse S&S Worldwide en het Japanse moederbedrijf Sansei Technologies”, valt te lezen in een persbericht. Kupers is al 34 jaar werkzaam bij Vekoma.

Goede resultaten

Hij zegt blij te zijn met de stap. “Ik zie deze benoeming als de erkenning van de aanhoudend goede resultaten van ons team bij Vekoma. We krijgen hiermee de kans om onze visie en manier van werken verder binnen de Sansei Technologies Groep te verankeren.” Kupers wil zich naar eigen zeggen richten op “mogelijkheden voor synergie tussen de bedrijven”. “Dit verdient speciale aandacht. Vanuit deze rol binnen de groep kan ik hier gericht op sturen.” Opvolgster Anne-Mart Agerbeek is sinds 2018 financieel directrice en statutair directeur bij Vekoma.

Veiligheid en innovatie

Vanuit Sansei zijn er lovende woorden voor Kupers. “Hij heeft zich uitgebreid bewezen in de amusementsindustrie, met name op het gebied van kwaliteit, veiligheid en innovatie”, zegt Sansei-directeur Noboru Rachi. De rest van de Vekoma-directie bestaat uit operationeel directeur Joop van Doorn en strategisch directrice Yvonne Paulussen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news


Related posts

BestZoo onthult adembenemend nieuw entreegebouw: Een beestachtige ervaring!

Douglas Ross

Drama bij stuntshow Toverland: drie acteurs belanden in ziekenhuis na ongeluk

Douglas Ross

Betoverende kerstmuziek van de spectaculaire parade bij Movie Park Germany nu online te beluisteren!

Douglas Ross