Image default
Business

Primeur: Eerste onderdelen van spectaculaire nieuwe achtbaan Walibi Holland gearriveerd!

Walibi Holland begint met opbouw nieuwe dubbele achtbaan

Walibi Holland begint met opbouw nieuwe dubbele achtbaan

Walibi Holland is klaar om te beginnen met de opbouw van een nieuwe dubbele achtbaan. In 2025 zal het pretpark een single-rail coaster openen met twee banen: één voor families en één voor de echte waaghalzen. Vanochtend zijn de eerste steunpilaren aangekomen in Biddinghuizen.

In een video op social media laat Walibi de levering vanuit Amerika zien. Het is voor het eerst dat het attractiepark online iets laat zien van deze toevoeging. Eerdere communicatie over het project vond alleen plaats via interne kanalen, maar nu doorbreekt het park het stilzwijgen.

Directrice Mascha Taminiau onthulde eerder op het intranet een foto van blauwe baandelen bij de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC), klaar om verscheept te worden naar Nederland. De steunpilaren die vandaag zijn aangekomen zijn groen. Naar verwachting zullen beide banen een andere kleur krijgen.

Een single-rail coaster is een achtbaan waarvan de rail bestaat uit één spoor, ook wel bekend als raptor track. In de treinen zitten de passagiers in een rij van enkele stoelen achter elkaar. RMC heeft tot nu toe vijf achtbanen van dit type afgeleverd, allemaal in de Verenigde Staten.


Related posts

Ontdek de verbluffende maatregelen van Efteling om auto’s buiten het entreegebied te houden!

Douglas Ross

Adrenalinekick in de Efteling: Waaghals beklautert Reus van Klein Duimpje!

Douglas Ross

Het betoverende kasteel in het nieuwe Frozen-stadje Disneyland Paris bijna klaar!

Douglas Ross