Image default
Business

Efteling schittert met nieuwe led-verlichting bij Indische Waterlelies

Vernieuwing van De Indische Waterlelies in de Efteling

Vernieuwing van De Indische Waterlelies in de Efteling

Het sprookje van De Indische Waterlelies in de Efteling is vernieuwd. Tijdens een sluiting van enkele weken werd de verlichting vervangen. In het tafereel uit 1966 maakt men nu gebruik van led-verlichting. Daardoor wordt het decor voortaan iets anders uitgelicht dan voorheen.

“Naast regulier onderhoud is inderdaad gekeken naar de verlichting”, vertelt een woordvoerster aan Looopings. “Alles is verduurzaamd en dus vervangen door led.” Daarbij zijn de kleuren en sterktes “opnieuw afgestemd”. “Eigenlijk puur omdat led net anders verlicht dan de voorgaande verlichting.”

Efteling-fans reageren enthousiast op social media. “De verlichting is volledig opnieuw geprogrammeerd en het ziet er schitterend uit, zeer sfeervol”, schrijft iemand. “Ik vind het fraai”, zegt een ander. “Het origineel is goed benaderd, maar net wat meer diepte bij de kikkers. Een bescheiden upgrade en dat is juist fijn.”

Elfjes

Het verhaal van De Indische Waterlelies, bedacht door koningin Fabiola van België, is al 58 jaar onderdeel van het Sprookjesbos. De uitbeelding bestaat uit een grot met zeven elfjes, vier kikkers, drie ganzen en een heks. Ze komen tot leven op het nummer Afrikaan Beat van Bert Kaempfert.


Related posts

Magisch wachten: Heropening Sprookjesbos Valkenburg uitgesteld voor een betoverend resultaat

Douglas Ross

Gloednieuw avontuur: Pretpark Groningen heropent na verwoestende brand!

Douglas Ross

Bokito: Een Eerbiedige Herinnering aan de Legendarische Blijdorp-Gorilla

Douglas Ross