Image default
Business

Dolfinarium onder vuur: onschuldige foto’s met dolfijnen of dierenmishandeling?
Dolfinarium onder vuur vanwege interactie met dolfijnen

Dolfinarium onder vuur vanwege interactie met dolfijnen

Het Dolfinarium is in opspraak geraakt vanwege het laten maken van foto’s met dolfijnen door bezoekers. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft geconcludeerd dat dit niet is toegestaan. Minister Piet Adema wil niet alleen dat het dierenpark hiermee stopt, maar stelt ook voor om alle vormen van publieksinteracties in dierenparken te beperken.

Na Kamervragen van de Partij voor de Dieren heeft de minister aangegeven dat het Dolfinarium één van de gemaakte afspraken niet naleeft. De dolfijnen worden door een begeleider aangezet tot interacties met de bezoekers, wat volgens de minister niet is toegestaan. De foto’s mogen alleen worden gemaakt als de dieren uit zichzelf naar de bezoekers komen en niet op commando.

De parkmanager van het Dolfinarium is het hier niet mee eens en stelt dat zij voldoen aan alle eisen die zijn gesteld. Er is een brief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland waarin wordt bevestigd dat het dierenpark voldoet aan de voorschriften op de dierentuinvergunning.

Minister Adema overweegt zelfs om alle vormen van publieksinteracties met wilde dieren in dierentuinen te verbieden, omdat deze een onnatuurlijk beeld van de dieren zouden neerzetten. Zijn opvolger zal uiteindelijk een definitieve beslissing moeten nemen over dit onderwerp.

De manager van het Dolfinarium zal bezwaar maken tegen het besluit van de minister en benadrukt dat zij zich van geen kwaad bewust zijn en vertrouwen op een goede afloop. Dierenrechtenorganisatie World Animal Protection is blij met de uitspraken van de minister en benadrukt dat direct contact tussen bezoekers en wilde dieren schadelijk en stressvol kan zijn.


Related posts

Ontdek de ongelofelijke kracht van supersterke tepels in Movie Park Germany: de meest verbijsterende sensatie ooit!

Douglas Ross

Wildlands Emmen laat bezoekers versteld staan met de betoverende Coca-Cola-kersttruck!

Douglas Ross

Efteling verruimt openingstijden: Ontdek het magische voorjaar langer!

Douglas Ross