Image default
Business

Zitten in plaats van staan: Spannende nieuwe treinen voor stand-up coaster in Engels pretpark!
Drayton Manor Attractiepark Vernieuwt Achtbaan

Drayton Manor Attractiepark Vernieuwt Achtbaan

12.34 uur

Het Engelse attractiepark Drayton Manor heeft afscheid genomen van een uniek achtbaantype. De stand-up coaster Shockwave wordt dit jaar voorzien van nieuwe treinen. Passagiers zullen voortaan niet meer staan tijdens de rit, maar zitten. Daarbij hoort ook een nieuwe naam.

Shockwave wordt voortaan The Wave genoemd. De attractie uit 1994 – 37 meter hoog en 500 meter lang – krijgt een surfthema. Drayton Manor noemt het “de meest sensationele familieachtbaan in het Verenigd Koninkrijk”, met vier inversies. De topsnelheid blijft gelijk: 85 kilometer per uur.

De nieuwe karretjes maken gebruik van heupbeugels. Bijkomend voordeel is dat de minimumlengte omlaag kan: van 140 centimeter naar 120 centimeter. Directrice Victoria Lynn zegt blij te zijn dat ook kinderen van 5 à 6 jaar nu een ritje kunnen maken. “Het is fantastisch om te zien dat spanning en plezier behouden blijft voor gezinnen en toekomstige generaties.”

Drayton Manor werkt ondertussen eveneens aan een volledig nieuwe achtbaan. Het park bestelde bij fabrikant Intamin een lift & launch coaster, met zowel een reguliere lift als een lancering. Ook dat project is aangekondigd als een “familievriendelijke thrill coaster”. De opening moet later dit jaar plaatsvinden.


Related posts

Ontdek de betovering van Walibi Holland’s Bright Nights tijdens extra winterdag!

Douglas Ross

Parkeerplekken bij de Python: Efteling zet alles op alles voor nieuwe parkeerplaats!

Douglas Ross

Betoverende stem gezocht: Efteling strikt nieuwe vertolker voor iconische Sprookjesboom!

Douglas Ross