Image default
Business

Plopsaland in rep en roer: inbrekende youtuber op heterdaad betrapt!

Blog artikel

Plopsaland De Panne schakelt politie in vanwege inbrekende youtuber

Plopsaland De Panne heeft de politie ingeschakeld vanwege een inbrekende youtuber. Op het kanaal van Yung Jamie is te zien hoe hij ‘s nachts illegaal het Vlaamse attractiepark betreedt. De Engelstalige video duurt zo’n vijf minuten en begint met het zoeken naar een zwakke plek in de beveiliging.

Na het klimmen over een hek komt de videomaker samen met een metgezel terecht in het Kabouter Plop-themagebied, naast de achtbaan The Ride to Happiness. Daar staat de verlichting nog aan en de youtuber lijkt niet zenuwachtig te zijn. Hij wandelt vrolijk langs de attracties en roept trots dat ze de beste YouTube-inbrekers zijn en dat geen enkel park veilig is.

Vervolgens is te zien hoe Jamie een gratis biertje tapt en deelneemt aan een basketbalspel. Hij test ook de koffiekopjes van Prinsessia en de splash battle van Wicke de Viking. Verder betaalt hij 3,50 euro voor een warme chocolademelk uit een automaat.

Het nachtelijke avontuur eindigt met een sprong in de Plopsaland-vijver met een opblaasflamingo. Na het verlaten van het park doet de inbreker de groetjes aan Studio 100-baas Gert Verhulst en waarschuwt hij dat Walibi Belgium en Bobbejaanland nog op zijn verlanglijstje staan voor een volgende video.

“We betreuren dit soort acties ten zeerste”, laat een Plopsa-woordvoerster weten in een reactie. “We hebben een klacht ingediend bij de politie en wachten verdere onderzoek af.” De voorlichtster geeft geen informatie over de beveiliging van het park en of deze misschien moet worden aangescherpt, aangezien de youtuber niet betrapt werd tijdens zijn bezoek.

Het is de vraag hoeveel een klacht bij de politie zal uithalen. Yung Jamie was eerder ‘s nachts in Bellewaerde Park, waar hij een vergelijkbare video opnam. Ook dat park stapte naar de politie, maar de inbreker is nog steeds op vrije voeten en de omstreden video staat nog online.


Related posts

Spannend nieuws: Extra personeel in spookhuis Europa-Park om de brandveiligheid te waarborgen!

Douglas Ross

Tragisch ongeluk dwingt Zweeds attractiepark tot sluiten van achtbaan

Douglas Ross

Efteling’s Betoverende Ingang: Een Magische Sfeer in Beeld

Douglas Ross