Image default
Business

Opmerkelijk nieuws: Directeur van Walygator, het populaire attractiepark in Noord-Frankrijk, neemt afscheid!
Directeur van pretpark Walygator Grand Est stopt

Directeur van pretpark Walygator Grand Est stopt

Vandaag, 13.55 uur

De directeur van het Noord-Franse pretpark Walygator Grand Est, Laurent Muller (56), stopt ermee. Sinds begin 2020 gaf hij leiding aan het attractiepark, dat onderdeel is van recreatiegroep Aspro Parks. Muller geeft toe dat het park nog een lange weg te gaan heeft, maar benadrukt dat er de afgelopen jaar veel verbeteringen zijn doorgevoerd.

“Vier seizoenen, waarvan tweeënhalf tijdens covid”, aldus Muller op LinkedIn. “Ik arriveerde eigenlijk acht dagen vóór de coronasluiting. En gelukkig kende ik het park, anders had ik direct kunnen stoppen.”

Walygator Grand Est heeft al jaren te maken met kritiek vanwege achterstallig onderhoud en gesloten attracties. De vertrekkend directeur geeft aan dat het niet altijd gemakkelijk is geweest om het team zijn aanpak te laten steunen. Hij verwijst naar een vijfjarenplan dat werd opgesteld om het park op te knappen. In 2022 en 2023 zijn achtereenvolgens het westerngebied en het entreegebied gerenoveerd.

“We zijn al een heel eind op weg: het park is verbeterd, maar natuurlijk is er nog veel te doen”, aldus Muller. Hij noemt 2022 een financieel succesvol jaar en benadrukt dat de resultaten voor zich spreken. Voor 2023 geeft hij aan dat de resultaten lager zijn, mogelijk door het weer, een slechte seizoensstart en investeringen van collega’s. Ondanks dat hij nog langer had willen blijven, vertrekt Muller met opgeheven hoofd.

Sylvain Chatain zal Muller eind januari vervangen als directeur van Walygator Grand Est. Chatain is momenteel algemeen directeur van zusterpark Walygator Sud-Ouest in het zuiden van Frankrijk.


Related posts

Blijdorp slaat terug op Songfestival-incident Joost Klein: ‘Uitgevogeld?!’

Douglas Ross

Plotse Koude: Walibi Holland sluit onverwacht vroeger, achtbanen in de kou!

Douglas Ross

Teleurstelling! Plannen voor Puy du Fou Meppel geannuleerd: Een nieuw Nederlands themapark ‘terug naar de tekentafel’

Douglas Ross