Image default
Business

Spannend nieuws: Extra personeel in spookhuis Europa-Park om de brandveiligheid te waarborgen!

Europa-Park renoveert spookhuis Geisterschloss voor brandveiligheid

Bezoekers van Europa-Park zullen deze winter misschien verbaasd opkijken wanneer ze echte mensen zien tijdens een ritje in het spookhuis Geisterschloss. Het Duitse pretpark werkt namelijk aan een ingrijpende renovatie van de attractie, waarbij de brandveiligheid onder de loep wordt genomen.

Geisterschloss opende zijn deuren in 1982 en na bijna 42 jaar is het tijd voor een upgrade op het gebied van brandpreventie. De werkzaamheden zullen plaatsvinden na de winteropening. In de tussentijd zullen er permanent veiligheidsmedewerkers aanwezig zijn in het spookslot, zelfs ín de scènes.

Volgens een woordvoerster van Europa-Park staat er de komende maanden een uitgebreide verbouwing van Geisterschloss op de planning om in de toekomst optimale brandbeveiliging te garanderen. Deze modernisering gaat verder dan de noodzakelijke eisen en is een initiatief van Europa-Park zelf.

Wat doen de extra werknemers in de decors van de darkride? Ter voorbereiding op de renovatie voeren zij brandveiligheidsinspecties uit in de attractie. Ook controleren ze de brandmeldinstallaties terwijl de attractie in bedrijf is. Europa-Park is de afgelopen jaren twee keer getroffen door grote branden. In 2018 ging de bootjesdarkride Piraten in Batavia in vlammen op, samen met een groot deel van het Scandinavische themagebied. In 2023 werd het overdekte gedeelte Zauberwelt der Diamanten volledig verwoest, inclusief een deel van de familieachtbaan Alpenexpress en boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn.

De renovatie van Geisterschloss is een belangrijke stap voor Europa-Park om de veiligheid van de attractie en de bezoekers te waarborgen. Het is goed om te zien dat het pretpark zelf het initiatief neemt om verder te gaan dan de standaard eisen. Zo kunnen bezoekers in de toekomst met een gerust hart genieten van een ritje in dit bekende spookhuis.

Related posts

Zomerse cocktails bij Walibi Holland: proost op avontuur!

Douglas Ross

Dodelijk horrorfestival in Israël: een angstaanjagende link met Avonturenpark Hellendoorn!

Douglas Ross

Duinrell onthult spectaculaire ontwerpen van sensationele attractie Tobbedanser!

Douglas Ross