Image default
Business

Opgelet avonturiers: Nieuwe achtbaan RidderStrijd bij Avonturenpark Hellendoorn uitgesteld tot 2024!

Avonturenpark Hellendoorn opent nieuwe achtbaan RidderStrijd pas in 2024

Gisteren heeft Avonturenpark Hellendoorn aangekondigd dat bezoekers dit jaar definitief geen ritje meer kunnen maken in de nieuwe achtbaan RidderStrijd. Het attractiepark in Overijssel verwacht dat de spinning coaster pas geopend kan worden bij de start van het nieuwe seizoen, in het voorjaar van 2024. Dit nieuws werd gemeld door een woordvoerder aan Looopings.

Hellendoorn heeft al geruime tijd problemen met de attractie, die eigenlijk in het voorjaar van 2022 geopend had moeten worden. De ingebruikname werd vertraagd nadat keuringsinstantie TÜV opdracht gaf om de constructie te verstevigen. Het wachten op onderdelen duurde lang en het modificeren van de baan kostte ook veel tijd.

Om het probleem op te lossen, schakelde Hellendoorn het gespecialiseerde bedrijf Most Revisie in. Begin van dit jaar werd de baan grotendeels afgebroken. In april 2023 beloofde de toenmalige marketingdirecteur dat RidderStrijd geopend zou worden in de zomer van dat jaar en dat het fantastisch zou zijn. Helaas werd deze deadline niet gehaald en bleef de achtbaan gesloten.

Most Revisie is inmiddels begonnen met de heropbouw en binnen enkele weken moet RidderStrijd weer compleet zijn voor de definitieve keuring. Helaas komt deze keuring te laat voor het seizoen van 2023. Avonturenpark Hellendoorn is dit jaar nog geopend tot en met zaterdag 4 november. Het nieuwe seizoen start pas eind maart 2024.

RidderStrijd is een tweedehands achtbaan uit Mexico. Hoewel dit attractietype veel voorkomt op de Nederlandse kermis, zijn er veel verschillen met de kermismodellen, volgens de woordvoerder. “Sinds 2022 gelden er strengere veiligheidsnormen voor achtbanen die nog niet eerder gekeurd waren in Nederland,” legt hij uit. “Daarom was er vertraging. Je zult bijvoorbeeld zien dat er gebruik wordt gemaakt van evacuatieplatforms en een andere structuur voor de ondersteuningen.” Verder is er een nieuw beugelsysteem, een nieuw besturingssysteem en worden er nieuwe sensoren gebruikt. Hellendoorn beweert dat de achtbaan dankzij deze aanpassingen veel duurzamer is geworden. “We zijn trots op hoe de baan er straks uitziet. We hebben de constructie voor de komende twintig jaar aangepakt.”

Hellendoorn heeft ook van de vertraging gebruik gemaakt om nog wat extra’s toe te voegen. Zo komen er twee extra geluidseffecten: één bij het starten van het draaien van de gondels en één bij het einde van de rit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Download dan de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.

Related posts

Efteling-bezoeker uit Midden-Oosten schrikt van Fata Morgana: ‘Walging en verbijstering’

Douglas Ross

Spanning en sensatie: Brug naast Bobbejaanland gesloten wegens dreigend instortingsgevaar!

Douglas Ross

Tijdelijke Transformatie: Efteling Hotelkamers omgetoverd tot Trendy Openbare Toiletten!

Douglas Ross