Image default
Business

Op naar een recordaantal bezoekers: Walibi Holland mikt op 945.000 gasten in 2021!
Walibi Holland streeft naar 945.000 bezoekers in seizoen 2024

Walibi Holland streeft naar 945.000 bezoekers in seizoen 2024

Vandaag heeft Walibi Holland bekendgemaakt dat het pretpark dit jaar minimaal 945.000 bezoekers hoopt te verwelkomen. Dit aantal werd gedeeld in een personeelsmemo door het management van het park, wat vrij ongebruikelijk is in de pretparkindustrie.

Normaal gesproken worden dit soort cijfers achter gesloten deuren gehouden, maar Walibi heeft ervoor gekozen om transparant te zijn over hun doelstelling. “Maar liefst 945.000 gasten willen we ontvangen dit seizoen!”, zo luidde de boodschap aan de medewerkers. Het bezoekersaantal van Walibi wordt berekend per boekjaar, dat loopt van oktober tot en met september.

Het huidige boekjaar 2024 begon met de Halloween Fright Nights. Vorig jaar, tussen oktober 2022 en september 2023, ontving Walibi 936.000 bezoekers. Voor die periode was aanvankelijk gemikt op 900.000 gasten.

De directie hoopt dat alle werknemers zullen bijdragen aan het verhogen van het bezoekersaantal. Dit kan onder andere door gasten vriendelijk te woord te staan en te helpen in het park, en door reclame te maken voor Walibi, bijvoorbeeld in de wachtkamer van de dokter. Als het doel bereikt wordt, zullen medewerkers weer beloond worden, zoals vorig jaar met bluetoothspeakers.

Walibi staat momenteel niet meer in de top vier van best bezochte Nederlandse attractieparken. Deze lijst werd vorig jaar gevormd door de Efteling (5,56 miljoen bezoekers), Duinrell (1,37 miljoen bezoekers), Toverland (1,17 miljoen bezoekers) en Slagharen (1,15 miljoen bezoekers). Walibi verwacht dit jaar opnieuw niet boven het miljoen bezoekers uit te komen.


Related posts

Op avontuur in de Efteling-serie Jokie: de spannende nieuwe afleveringen in het magische attractiepark!

Douglas Ross

Dolfinarium betovert met spetterende Zeemeermin Show: meer magie, minder educatie

Douglas Ross

Betoverend Disneyland Paris onthult iconische klokkentoren van Disneyland Hotel als adembenemend kunstwerk

Douglas Ross