Image default
Business

Nederlandse pretparkgroep slaat handen ineen met Nickelodejsonder voor meerdere locaties

Nederlandse pretparkgroep Momentum Leisure sluit deal met Nickelodeon voor nieuw themagebied

De Nederlandse pretparkgroep Momentum Leisure, bekend van verschillende attractieparken in Polen, heeft een brede samenwerking aangekondigd met kinderzender Nickelodeon. In de nieuwste locatie van de groep, Majaland Gdansk, is een Nickelodeon-themagebied te vinden. De officiële opening vond afgelopen weekend plaats en de komende jaren zal Nickelodeon ook verschijnen in de andere Majaland-parken.

Toen Majaland Gdansk zaterdagochtend werd geopend, werd het contract met Nickelodeon slechts tien minuten voor de opening getekend. Momentum Leisure-directeur Wouter Dekkers vertelt dat hij eerder ervaring heeft met Nickelodeon, toen hij het merk binnenhaalde bij Movie Park Germany. Samen met zijn contactpersoon bij Nickelodeon-eigenaar Paramount maakt hij nu een roadtrip langs alle parken in Polen.

Momentum Leisure heeft exclusieve pretparkrechten van Nickelodeon voor de Poolse en Roemeense markt weten te bemachtigen. Hierdoor is het waarschijnlijk dat de zender ook vertegenwoordigd zal worden in de andere Majaland-parken en er zelfs plannen zijn voor een vierde locatie in het zuiden.

Hoewel het contract pas kort voor de opening werd getekend, zijn nog niet alle Nickelodeon-decoraties in Majaland Gdansk af. De officiële lancering van het kindermerk staat gepland voor het voorjaar van 2025, waarbij bezoekers de bekende personages zoals SpongeBob SquarePants en PAW Patrol kunnen ontmoeten bij meet-and-greets.

Naast Nickelodeon zijn ook De Smurfen toegevoegd aan de themagebieden in Majaland Gdansk. De samenwerking met Studio 100 en pretparkdivisie Plopsa wordt voortgezet, waarbij de Vlamingen voor 21 procent eigendom zijn van de Poolse locaties en Momentum voor 79 procent.

De opening van Majaland Gdansk was een groot succes met meer dan drieduizend bezoekers op de eerste dag. Dekkers benadrukt dat de locatie optimaal profiteert van de toeristische aantrekkingskracht.

Related posts

Verbluffende ontdekking: Disney-topmensen gespot in Efteling’s betoverende Carnaval Festival

Douglas Ross

Primeur: Avonturenpark Hellendoorn onthult spectaculaire beelden van nieuwe achtbaan RidderStrijd!

Douglas Ross

Boosheid ontmoet Disneyland Paris: Een emotionele reis vol verrassingen!

Douglas Ross