Image default
Business

Indrukwekkend fotodoek verbergt werkzaamheden aan Vogel Rok in de Efteling

De Efteling hangt gigantisch fotodoek op bij ingang Vogel Rok

De Efteling hangt gigantisch fotodoek op bij ingang Vogel Rok

02-10-2023, 11.27 uur

Beeld: @SnaarP, @Coshira_, @Yara122001, @DavyKrol

De Efteling heeft besloten om een gigantisch fotodoek op te hangen bij de ingang van Vogel Rok. De attractie blijft gesloten tot het einde van deze maand vanwege een grote onderhoudsbeurt. Om te voorkomen dat Efteling-bezoekers wekenlang tegen een kale steigerconstructie aankijken, is er een zeil gemaakt met een levensgrote foto van de bekende vogel.

De façade van Vogel Rok, ontworpen door Ton van de Ven, heeft de vorm van een indrukwekkende vogel van 22 meter lang en 9 meter hoog. Normaal gesproken lopen bezoekers tussen de poten door om de wachtrij te betreden. Naar verwachting blijft de overdekte achtbaan gesloten tot en met vrijdag 27 oktober.

Tijdens de sluiting wordt het immense decorstuk opgeknapt, inclusief de achterwand. Onlangs is er al een deel van de vogelkop verwijderd voor technisch onderhoud. Daarnaast is de Efteling druk bezig met het vernieuwen van de daken van het attractiegebouw. Dit is niet de eerste keer dat Vogel Rok verdwijnt achter een opdruk met een foto, dit gebeurde ook al tijdens vergelijkbare werkzaamheden in het najaar van 2004, negentien jaar geleden.

Op dit moment wordt dezelfde tactiek toegepast bij het Carrouselpaleis. Hier wordt ook een zeil met een foto opgehangen om de attractie te verbergen tijdens renovatiewerkzaamheden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Efteling en andere pretparken? Download dan de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.


Related posts

Slagharen: Winnaar van Beste Campingprijs, Maar Biedt Helaas Geen Kampeermogelijkheden Meer!

Douglas Ross

Huiveringwekkende houtzagerij: Nieuw spookhuis in Duits Plopsa-park zorgt voor angstaanjagende foto’s!

Douglas Ross

Ontmaskerd: het geheim achter geestverschijningen in pretparkattracties

Douglas Ross