Image default
Business

Dierenleed in Mondo Verde: Schokkende overtredingen in Limburgs attractiepark!

Misstanden en overtredingen bij attractiepark Mondo Verde

Misstanden en overtredingen bij attractiepark Mondo Verde

Bij het Limburgse attractie- en dierenpark Mondo Verde is sprake van een patroon van misstanden en overtredingen. De dierentuin in Landgraaf werd afgelopen jaren regelmatig gecontroleerd door de overheid. Daarbij kwamen veelvuldig problemen aan het licht, blijkt uit informatie van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Inspecties en overtredingen

Mondo Verde is de afgelopen vijf jaar vijf keer gecontroleerd op het gebied van dierentuinregelgeving. Tijdens de inspecties zijn verschillende overtredingen geconstateerd, zoals het tentoonstellen van diersoorten zonder vergunning en het niet voldoen aan voorschriften op het gebied van dierenwelzijn, veiligheid en registratie. Hierbij zijn maatregelen genomen in de vorm van een last onder dwangsom en schriftelijke waarschuwingen.

Specifieke controles op dierenwelzijn

In 2021 en 2022 vonden specifieke controles plaats gericht op het dierenwelzijn. Bij een van de controles moest een dier overgebracht worden naar een dierenarts. Ook in 2022 kwam een overtreding met betrekking tot dierenwelzijn aan het licht, maar deze werd na inspectie hersteld.

Verblijven van dieren

Op veelbesproken foto’s stonden onder meer de verblijven van wolven en kamelen. Minister Adema gaf aan dat Mondo Verde op dit moment geen vergunning heeft voor het tonen van kamelen in het betreffende onderkomen. Ook zijn er werkzaamheden gaande in het wolvenverblijf, waardoor de wolven tijdelijk achter de schermen verblijven.

Dierentuinvergunning

In het verleden is het uitbreiden van de dierentuinvergunning van Mondo Verde meermaals afgewezen vanwege onvoldoende faciliteiten voor de dieren. Minister Adema kon nog niet zeggen of de dierentuinvergunning van Mondo Verde ingetrokken zal worden, maar benadrukte dat dierenwelzijn serieus genomen wordt.

Toekomst van Mondo Verde

De toekomst van het Limburgse dierenpark zal afhangen van nieuwe inspectieresultaten waar de RVO zich over zal buigen. Mondo Verde-directeur Klaas van der Honing heeft aangegeven dat het park er alles aan doet om het goed te doen voor bezoekers en dieren, en verbaasd is dat er Kamervragen gesteld worden.


Related posts

Disneyland Paris verrast met gloednieuw buffetrestaurant in Disney Village: Een culinair avontuur!

Douglas Ross

Bobbejaanland maakt een splash met spectaculaire duikshow in grote vijver!

Douglas Ross

Disney’s Magische Vuurwerkshow vanuit een Smakelijke Snackkraam: Een Onvergetelijk Avontuur in Disneyland Paris!

Douglas Ross