Image default
Business

Parc Astérix verovert de harten van drie miljoen bezoekers per jaar!
Parc Astérix verwelkomt recordaantal bezoekers in seizoen 2023


Parc Astérix verwelkomt recordaantal bezoekers in seizoen 2023

01-10-2023, 22.55 uur

Het jaarlijkse bezoekersaantal van Parc Astérix nadert de drie miljoen. In seizoen 2023 verwelkomde het Franse pretpark 2,81 miljoen gasten: een nieuw record. Daarmee was Parc Astérix het best bezochte attractiepark van Frankrijk na Disneyland Paris.

Grote concurrentie

Een andere grote Franse concurrent, themepark Puy du Fou, zegt dit seizoen uit te komen op zo’n 2,5 miljoen bezoekers. Het bezoekersaantal van Parc Astérix lag 6 procent hoger dan in 2022, het vorige recordjaar. Directrice Delphine Pons droomt al hardop van de volgende mijlpaal.

“In een jaar waarin het weer niet zo gunstig was, verwelkomden we 170.000 extra mensen”, laat ze weten aan dagblad Ouest-France. “We zijn blij. Het doel is om te blijven groeien. Daarvoor hebben we een ambitieus ontwikkelingsplan opgesteld, met nieuwe hotels, shows, attracties en restaurants.”

Plannen voor de toekomst

Het boekjaar van Parc Astérix – onderdeel van parkengroep Compagnie des Alpes – loopt van oktober tot en met september. Seizoen 2023 stond in het teken van de opening van het nieuwe themagebied Festival Toutatis, met de spectaculaire lanceerachtbaan Toutatis.

In 2024 opent een tientallen meters hoge zweefmolen in het Egyptische themagebied. Ook presenteert men een nieuwe musical, een nieuwe paradewagen en nieuwe mascottes. Verder liggen plannen klaar voor een vierde themahotel. Daarnaast overweegt de directie een kleinschalig zwembad toe te voegen, voor hotelgasten.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.


Related posts

Betoverend Disneyland Paris onthult iconische klokkentoren van Disneyland Hotel als adembenemend kunstwerk

Douglas Ross

Disney-designer is zeker: Disneyland Paris schrapt Star Wars-gebied, ontdek de verbazingwekkende reden!

Douglas Ross

Bing en Flop op avontuur in Blijdorp: Ontmoeting met Kinderhelden!

Douglas Ross