Image default
Business

Iconisch pretpark sluit deuren: 64-jarige attractie blijft gesloten
64 jaar oude attractie in Engels pretpark gaat niet meer open

64 jaar oude attractie in Engels pretpark gaat niet meer open

Een 64 jaar oude familieattractie in een Engels pretpark gaat niet meer open. Pleasure Beach in Blackpool heeft ervoor gekozen om de klassieke rondrit Grand Prix uit 1960 dit jaar buiten bedrijf te houden. Er komt op termijn iets nieuws, meldt directrice Amanda Thompson in een passief-agressief bericht op X.

“Aan alle Pleasure Beach-fans: de Grand Prix zal dit jaar niet operationeel zijn terwijl we plannen maken voor een nieuwe attractie”, schrijft ze. “Stel me verder geen vragen hierover, ik laat het wel weten als ik de beslissing heb genomen.”

Grand Prix is een 670 meter lang circuit met autootjes, destijds gefabriceerd door de inmiddels verdwenen firma Arrow Dynamics. De baan bevindt zich tussen houten achtbaan Big Dipper en lanceerachtbaan Revolution. Bezoekers rijden onder de bobsleebaan Avalanche door.

In Pleasure Beach begon vandaag het nieuwe seizoen. Op X gaat Thompson ook in op de tijdelijke sluiting van twee andere attracties: achtbaan The Big One en vrijevaltoren Ice Blast. “The Big One is er nog niet helemaal klaar voor, daar heb ik echt niets aan kunnen doen”, zegt ze over de rollercoaster. En de toren? “Wat betreft PlayStation, of Ice Blast, zoals jullie het noemen: die gaat later dit seizoen open, want we wachten op onderdelen. Dus stop met speculeren en luister niet naar belachelijke geruchten. Ik weet de feiten…” Het is de vraag of Thompson de feiten echt kent: ze gebruikt voor Ice Blast de oude term PlayStation. Zo heette de attractie tussen 1997 en 2002.


Related posts

Verdrietig nieuws: Stoomtrein Efteling deze week onverwacht gesloten!

Douglas Ross

Efteling onthult betoverend ontwerp van ‘t Koetshuys bij Danse Macabre: Een adembenemende reis naar het duistere verleden!

Douglas Ross

Betoverend Sprookjeswonderland Enkhuizen ontmantelt attractie voor grootschalig onderhoud

Douglas Ross