Image default
Business

Vaarwel unieke stand-up coaster in Engeland: Achtbaanfans treuren!


Blog Artikel: Bijzonder afscheid van achtbaan Shockwave in attractiepark Drayton Manor

Bijzonder afscheid van achtbaan Shockwave in attractiepark Drayton Manor

Vandaag verzamelen Britse achtbaanfans zich in attractiepark Drayton Manor voor een bijzonder afscheid. De rollercoaster Shockwave, geopend in 1994, zal voor het laatst operationeel zijn in de huidige vorm. Shockwave is een unieke stand-up coaster, waarbij passagiers niet in de trein zitten, maar staan.

De achtbaan heeft een maximale hoogte van 37 meter en een lengte van 500 meter. Treinen halen een topsnelheid van 85 kilometer per uur. Het gaat om de enige overgebleven stand-up coaster van fabrikant Intamin ter wereld. Een tweede Europese exemplaar was van 1988 tot en met 1994 geopend in het Zweedse park Skara Sommarland.

Drayton Manor heeft ervoor gekozen om Shockwave te laten staan, maar niet als een stand-up coaster. In 2024 worden traditionele treinen geïntroduceerd, met zitplaatsen in plaats van staanplaatsen. Dat gaat gepaard met een gunstigere minimumlengte. Nu moeten bezoekers nog 1.40 meter lang zijn om een ritje te maken. Vanaf volgend jaar is de attractie geschikt voor personen vanaf 1.20 meter.

Dit weekend vindt een speciaal evenement plaats onder de noemer Shockwave: The Last Stand. Bij de baan zijn afscheidsposters opgehangen met anekdotes van fans en weetjes. “Shockwave is ongelofelijk belangrijk geweest in de geschiedenis van Drayton Manor”, laat het Engelse park weten. “Sinds de opening in 1994 heeft de attractie ongelofelijke herinneringen gecreëerd voor miljoenen mensen, gedurende bijna dertig jaar. We zijn blij dat de aankomende update ervoor zorgt dat toekomstige generaties van de rit kunnen blijven genieten.”

Op dit moment telt Europa nog één andere stand-up coaster: Freestyle in het Italiaanse pretpark Cavallino Matto, geopend in 2015. Die achtbaan – afkomstig uit een attractiepark in Canada – werd echter niet gebouwd door Intamin, maar door het Japanse bedrijf Togo.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.


Related posts

Engels Pretpark onthult gedurfd nieuw logo: ‘Onverschrokken Authentiek’

Douglas Ross

Rampspoed dreigt voor Legoland Duitsland: Peppa Pig-gedeelte gesloten!

Douglas Ross

Lente-explosie: fleurige decoraties en vrolijke parade tijdens het Spring in Slagharen festival

Douglas Ross