Image default
Business

Hoe de gemeente hangjongeren op afstand houdt met Efteling-soundtrack
Efteling-muziek houdt hangjongeren weg in Deurne

Efteling-muziek houdt hangjongeren weg in Deurne

Vandaag, om 16.40 uur, is bekend geworden dat de gemeente Deurne minder last heeft van hangjongeren dankzij de bekende deuntjes van de Efteling. In de Brabantse plaats wordt Efteling-muziek gebruikt om hangjeugd weg te houden uit een parkeergarage. Dit heeft een woordvoerster van de gemeente bevestigd.

Bij parkeergarage De Wolfsberg, gelegen in het centrum van Deurne, wordt ‘s avonds en ‘s nachts onder andere de beroemde soundtrack van de attractie Carnaval Festival afgespeeld. Door deze muziek continu te laten horen, wordt het voor jongeren minder aantrekkelijk om in de buurt te blijven hangen.

Deze methode wordt al jaren toegepast, maar was tot nu toe niet publiekelijk bekend. En het werkt: Efteling-muziek blijkt een effectieve manier te zijn om overlast door hangjongeren en daklozen te verminderen. Naast de melodieën uit het sprookjespark wordt ook de iconische Vogeltjesdans gedraaid.

Het is niet de eerste keer dat Efteling-muziek wordt ingezet om overlast tegen te gaan. In 2015 ontdekte een school in Schiedam al dat overlastgevers verdwijnen bij het horen van pretparkmuziek. Twee jaar later werden Efteling-deuntjes gebruikt om ongewenste bezoekers weg te jagen van treinstation Amsterdam Centraal.


Related posts

Primeur: Efteling lanceert virtuele wachtrij voor Droomvlucht!

Douglas Ross

Zinderende Zomeravonden in Walibi: Vuurwerk en Topartiesten als Emma Heesters en Freddy Moreira!

Douglas Ross

Walibi’s Condor: Een angstaanjagend avontuur dat ik nooit zal vergeten!

Douglas Ross