Image default
Business

Geen groene bekers meer in de Efteling? Ontdek het verhaal achter de tijdelijke leveringsdip!

De Efteling stelt overstap naar herbruikbare bekers uit

Het attractiepark De Efteling heeft aangekondigd dat de geplande overstap naar herbruikbare bekers per 1 januari 2024 niet is gelukt. Door leveringsproblemen zal het park voorlopig vasthouden aan wegwerpbekers. Hoewel dit officieel niet meer is toegestaan volgens de overheid, hoeft de Efteling niet bang te zijn voor boetes.

Staatssecretaris Vivianne Heijen heeft aangegeven dat er geen controles zullen plaatsvinden. De definitieve beslissing over de wet wordt overgelaten aan haar opvolger in een volgend kabinet. Tot die tijd zullen bedrijven niet gestraft worden als ze zich niet aan de gewijzigde regels houden.

De Efteling had beloofd om wegwerpbekers te verbannen. Een woordvoerder van het park vertelt aan Looopings: “We waren klaar om volledig over te stappen op 1 januari. Vanwege leveringsproblemen is dit niet gelukt, maar we werken hard aan een oplossing. We moeten nog even afwachten de komende weken.” Het attractiepark gebruikt ook nog bakjes met plastic erin, bijvoorbeeld voor snacks en broodjes. Ook dit is officieel niet meer toegestaan bij consumptie ter plaatse. De Efteling is naar alternatieven aan het kijken en volgt de wetgeving op de voet.

Recentelijk heeft De Efteling wel nieuwe statiegeldautomaten geïntroduceerd, waar lege blikjes en flesjes kunnen worden ingeleverd. Het statiegeld kan worden terugbetaald via de Tikkie-app of een bonnetje. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om het geld te doneren aan Villa Pardoes, een vakantieverblijf naast De Efteling voor gezinnen met ernstig zieke kinderen.

De statiegeldautomaten bevinden zich op vijf plekken in het park: bij Fabula Restaurant (Fantasierijk), Frau Boltes Küche (Anderrijk), de Game Gallery (Ruigrijk), Toko Pagode (Reizenrijk) en Het Witte Paard (Marerijk). Uiteindelijk moeten de herbruikbare bekers hier ook ingeleverd kunnen worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit pretparkland? Bestel dan de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl.

Related posts

Gloednieuw avontuur: Pretpark Groningen heropent na verwoestende brand!

Douglas Ross

Betoverend Droneshow in Disneyland Paris: Technologisch Meesterwerk met een Vleugje Nostalgie

Douglas Ross

Op zoek naar liefde: Vrouw (27) jaagt online op Efteling-flirt

Douglas Ross