Image default
Business

Eigenaar van reusachtige kermisachtbaan beschuldigt collega’s van sabotage: wat is er aan de hand?

Eigenaar van Duitse kermisachtbaan Höllenblitz onder vuur

De eigenaar van de grote Duitse kermisachtbaan Höllenblitz, Willi Ottens, ligt momenteel onder vuur vanwege beschuldigingen van tekortkomingen op het gebied van veiligheid. Volgens collega-exploitanten zouden er bij Höllenblitz sprake zijn van verroeste en kapotte onderdelen, zo meldt de Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Diverse exploitanten hebben aangegeven dat de veiligheid van Höllenblitz niet op orde is. Ottens heeft gereageerd door te beweren dat hij het slachtoffer is van een lastercampagne. Hij spreekt van “een oorlog onder kermisexploitanten”.

“Ik gebruik geen defecte onderdelen”, zegt Ottens. “Soms kunnen er kleine beschadigingen voorkomen, maar deze worden professioneel gerepareerd.” In juni vorig jaar werden er nog voor 70.000 euro aan koperkabels gestolen van Ottens, wat hij beschouwt als sabotage.

Oktoberfest

Vorig jaar vond er een incident plaats waarbij twee treinen van Höllenblitz op elkaar botsten tijdens het beroemde Oktoberfest in München. Hierbij raakten meerdere passagiers gewond en moest de attractie tijdelijk gesloten worden. Van donderdag 1 tot en met zondag 11 augustus zal de achtbaan te vinden zijn op de Cranger Kirmes, een van de grootste volksfeesten van Duitsland.

Related posts

Feesten in Efteling: Europapa-ta-tataa in Carnaval Festival!

Douglas Ross

Terug naar Azkaban: de magische expositie die je niet mag missen in Londen

Douglas Ross

Walibi Holland onthult recordaantal bezoekers in 2023: Spookachtigste Halloween ooit!

Douglas Ross